Zo’n klant die maar niet betaald – wat moet je daar nou mee? 🤑

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Ze zitten er altijd tussen. Klanten die EINDELOOS doen over het betalen van je facturen – en je betalingstermijn volledig negeren – of klanten die het gewoon helemaal niet meer doen. Hoe pak je dat aan?

Allereerst is het altijd goed om van te voren hele duidelijke afspraken te maken waarin je aangeeft wanneer welke betaling gedaan moet worden, en aan welke voorwaarden er dan voldaan moet zijn.

Zo reken ik altijd een aanbetaling van 25% en factureer ik de overige 75% oph het moment dat de website af is, maar nog voor de lancering.

Stel ook automatische betalingsherinneringen in en plan emails voor als er niet op tijd betaald is.

Wist je dat je ook met add-ons (bijv streak voor gmail) kan zien of je klanten je mails geopend hebben? Zo weet je zeker of ze je mails wel of niet gelezen hebben.

Lukt het niet via de automatische betalingsherinneringen en mails om het op te lossen: PAK DE TELEFOON en zoek een oplossing. Ik weet het, we bellen niet meer zo graag. Maar voor zulk sorrt issues is het toch wel erg handig/snel/praktisch om gewoon even te bellen.

En als ze dan echt niet gaan betalen, dan reken je een extra fee voor betalingen die gemist worden – vermeld deze ook altijd in de afspraken die je van te voren maakt met je klanten. Beter een keer te veel gecommuniceerd dan dat er onduidelijkheden zijn. En vergeet niet, je kan ook gewoon altijd hulp van buitenaf inschakelen.

Heb jij het wel eens meegemaakt? Dat er niet een beetje laat maar gewoon niet of veeeeel te laat betaald werd?

Hoe heb je dat toen aangepakt?

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Checklist voor een gelukkige ondernemer

Checklist voor een gelukkige ondernemer

Even heel eerlijk: ik zou nooit meer terug kunnen naar de saaie 9-5-sleur. Echt niet! Ik ben veel te verliefd op eigen baas zijn. En toen begon ik na te denken: waar zit dat eigenlijk in? Die blijheid van een hotshot-ondernemer? Tadaaaa! Hier is mijn ultieme checklist...

Size matters: de goede afbeeldingsgrootte voor je website bepalen

Size matters: de goede afbeeldingsgrootte voor je website bepalen

Het kiezen van de juiste afbeeldingsgrootte voor je website hangt af van een aantal factoren zoals bijvoorbeeld het doel van de afbeelding, de lay-out van je website en natuurlijk het apparaat waarop de site wordt bekeken. Ik heb een paar algemene richtlijnen voor je...