Zo’n klant die maar niet betaald – wat moet je daar nou mee? 🤑

I WANT MORE

Elke zondag een gratis tip voor je webdesign business?

Ze zitten er altijd tussen. Klanten die EINDELOOS doen over het betalen van je facturen – en je betalingstermijn volledig negeren – of klanten die het gewoon helemaal niet meer doen. Hoe pak je dat aan?

Allereerst is het altijd goed om van te voren hele duidelijke afspraken te maken waarin je aangeeft wanneer welke betaling gedaan moet worden, en aan welke voorwaarden er dan voldaan moet zijn.

Zo reken ik altijd een aanbetaling van 25% en factureer ik de overige 75% oph het moment dat de website af is, maar nog voor de lancering.

Stel ook automatische betalingsherinneringen in en plan emails voor als er niet op tijd betaald is.

Wist je dat je ook met add-ons (bijv streak voor gmail) kan zien of je klanten je mails geopend hebben? Zo weet je zeker of ze je mails wel of niet gelezen hebben.

Lukt het niet via de automatische betalingsherinneringen en mails om het op te lossen: PAK DE TELEFOON en zoek een oplossing. Ik weet het, we bellen niet meer zo graag. Maar voor zulk sorrt issues is het toch wel erg handig/snel/praktisch om gewoon even te bellen.

En als ze dan echt niet gaan betalen, dan reken je een extra fee voor betalingen die gemist worden – vermeld deze ook altijd in de afspraken die je van te voren maakt met je klanten. Beter een keer te veel gecommuniceerd dan dat er onduidelijkheden zijn. En vergeet niet, je kan ook gewoon altijd hulp van buitenaf inschakelen.

Heb jij het wel eens meegemaakt? Dat er niet een beetje laat maar gewoon niet of veeeeel te laat betaald werd?

Hoe heb je dat toen aangepakt?

I WANT MORE

Elke zondag een gratis tip voor je webdesign business?

Website Intake Vragenlijst

Website Intake Vragenlijst

Je discovery call vragenlijst is eigenlijk het begin van elk design traject. Of dat zou het moeten zijn.  Het zijn de vragen die je stelt over de wensen en ideeën van je klant. Maar het gaat ook over de functionaliteiten die hun website moet hebben en de deadline...

Je zit een een webdesign-ontwerp-sleur. Wat nu?

Je zit een een webdesign-ontwerp-sleur. Wat nu?

Want soms begint datgene wat je altijd deed en waar je zo blij van werd, gewoon een beetje als een moetje te voelen. Hebben we allemaal wel eens. Dat je ineens moet struggelen om iets moois te creëren. En dan krijg je het gevoel dat alles wat je ontwerpt er ook...