Zo vind je je eerste klant als webdesigner

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Gek wordt je ervan. Elke succesvolle designer van wie je iets leest of luistert geeft hetzelfde antwoord.

Allemaal vinden ze hun klanten via mond-op-mond reclame van eerdere klanten die ze hebben gehad.

Maar hoe moet je dan IN GODSNAAM je eerste klant vinden? Dat vertelt niemand je dan weer. Daar hoor je ze niet over.

Geloof me, ik weet hoe je je voelt!

Er zijn natuurlijk van allerlei manier om je eerste klanten te vinden – en ik ga ze allemaal bespreken de komende maanden – maar vandaag vertel ik je hoe ik het heb gedaan.

Ik ben namelijk gewoon begonnen bij vrienden en familie. Yup; moeder, zus, ooms; ik heb alle websites gemaakt voor ze.

Was ik eerst nog een beetje schichtig en durfde ik niet echt te vertellen dat ik begonnen was als webdesigner; toen ik dat eenmaal wat meer ging uitspreken op feestjes, partijen en het schoolplein, toen kwamen de klanten ook makkelijker naar me toe. Want ze wisten nu ineens dat ik webdesigner was.

Klinkt zo logisch hè, maar de meeste van ons zijn nog wat timide als ze net beginnen – je bent nog aan het leren en wil jezelf niet al webdesigner noemen als het je het gevoel hebt dat je nog geen regel CSS kan schrijven. Maar toch gewoon doen. Want als de mensen om je heen eenmaal weten wat je doet, dan weten ze je ook te vinden.

Dus: Post erover op je social media, vertel erover op de volgende kringverjaardag – en ja ook als je het gevoel hebt dan je nog niet helemaal kan zeggen dat je echt webdesigner bent – toch gewoon doen.

Fake it till you make it!

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

4 tips om uit een biz-dip te komen

4 tips om uit een biz-dip te komen

Je kan niet meer denken, krijgt niks gedaan en zit een beetje verdoofd voor je uit te staren. Je zit in een biz dip. We kennen het allemaal wel. Van die dagen dat er niks uit je vingers komt. Want het leven van een ondernemer kan best vermoeiend zijn toch? Hier zijn 4...

Work/Life Balans

Work/Life Balans

⚡ WAARSCHUWING: Beladen vraag op komst ⚡ Hoe ga jij met dat hele work/life balans gedoe?Ik zou mezelf nu ongeveer een 7 geven, dus zeker nog ruimte voor verbetering! En als ik naar sommige maanden kijk, dan zakt dat wel terug naar een 5... 🙃 Anywayyyy, ik denk dat er...

Mijn stap voor stap design proces

Mijn stap voor stap design proces

Sommige mensen zullen denken dat design een snel en makkelijk proces is, maar de kenners onder ons weten dat dat zeker niet zo is 😛. Goed design vereist denkwerk, research, verschillende versies en is gewoon hard werken. Vandaar dat ik dacht; misschien is het wel eens...