Zo vind je je eerste klant als webdesigner

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Gek wordt je ervan. Elke succesvolle designer van wie je iets leest of luistert geeft hetzelfde antwoord.

Allemaal vinden ze hun klanten via mond-op-mond reclame van eerdere klanten die ze hebben gehad.

Maar hoe moet je dan IN GODSNAAM je eerste klant vinden? Dat vertelt niemand je dan weer. Daar hoor je ze niet over.

Geloof me, ik weet hoe je je voelt!

Er zijn natuurlijk van allerlei manier om je eerste klanten te vinden – en ik ga ze allemaal bespreken de komende maanden – maar vandaag vertel ik je hoe ik het heb gedaan.

Ik ben namelijk gewoon begonnen bij vrienden en familie. Yup; moeder, zus, ooms; ik heb alle websites gemaakt voor ze.

Was ik eerst nog een beetje schichtig en durfde ik niet echt te vertellen dat ik begonnen was als webdesigner; toen ik dat eenmaal wat meer ging uitspreken op feestjes, partijen en het schoolplein, toen kwamen de klanten ook makkelijker naar me toe. Want ze wisten nu ineens dat ik webdesigner was.

Klinkt zo logisch hè, maar de meeste van ons zijn nog wat timide als ze net beginnen – je bent nog aan het leren en wil jezelf niet al webdesigner noemen als het je het gevoel hebt dat je nog geen regel CSS kan schrijven. Maar toch gewoon doen. Want als de mensen om je heen eenmaal weten wat je doet, dan weten ze je ook te vinden.

Dus: Post erover op je social media, vertel erover op de volgende kringverjaardag – en ja ook als je het gevoel hebt dan je nog niet helemaal kan zeggen dat je echt webdesigner bent – toch gewoon doen.

Fake it till you make it!

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Veelgebruikte Canva shortcuts

Veelgebruikte Canva shortcuts

Wil jij een Canva Koning(in) worden? Kan gewoon. Geheim zit 'm in de snelkoppelingen. Of je nou onderdelen wilt dupliceren, lagen wilt groeperen of in en uit wil zoomen, de snelkoppelingen van canva kunnen je heel wat tijd besparen en zo je werk efficiënter. En je...

Feiten en fictie van het werken met een professionele webdesigner

Feiten en fictie van het werken met een professionele webdesigner

Twijfel je om samen te werken met een webdesigner vanwege veelvoorkomende misvattingen? Tijd om even te kijken welke van die misvattingen nou kloppen, en welke gewoon bullshit zijn. Mythe 1: "Een professionele webdesigner is te duur!" Feit: Oké, het is waar dat goed...