Zo vind je je eerste klant als webdesigner

I WANT MORE

Elke zondag een gratis tip voor je webdesign business?

Gek wordt je ervan. Elke succesvolle designer van wie je iets leest of luistert geeft hetzelfde antwoord.

Allemaal vinden ze hun klanten via mond-op-mond reclame van eerdere klanten die ze hebben gehad.

Maar hoe moet je dan IN GODSNAAM je eerste klant vinden? Dat vertelt niemand je dan weer. Daar hoor je ze niet over.

Geloof me, ik weet hoe je je voelt!

Er zijn natuurlijk van allerlei manier om je eerste klanten te vinden – en ik ga ze allemaal bespreken de komende maanden – maar vandaag vertel ik je hoe ik het heb gedaan.

Ik ben namelijk gewoon begonnen bij vrienden en familie. Yup; moeder, zus, ooms; ik heb alle websites gemaakt voor ze.

Was ik eerst nog een beetje schichtig en durfde ik niet echt te vertellen dat ik begonnen was als webdesigner; toen ik dat eenmaal wat meer ging uitspreken op feestjes, partijen en het schoolplein, toen kwamen de klanten ook makkelijker naar me toe. Want ze wisten nu ineens dat ik webdesigner was.

Klinkt zo logisch hè, maar de meeste van ons zijn nog wat timide als ze net beginnen – je bent nog aan het leren en wil jezelf niet al webdesigner noemen als het je het gevoel hebt dat je nog geen regel CSS kan schrijven. Maar toch gewoon doen. Want als de mensen om je heen eenmaal weten wat je doet, dan weten ze je ook te vinden.

Dus: Post erover op je social media, vertel erover op de volgende kringverjaardag – en ja ook als je het gevoel hebt dan je nog niet helemaal kan zeggen dat je echt webdesigner bent – toch gewoon doen.

Fake it till you make it!

I WANT MORE

Elke zondag een gratis tip voor je webdesign business?

Website Intake Vragenlijst

Website Intake Vragenlijst

Je discovery call vragenlijst is eigenlijk het begin van elk design traject. Of dat zou het moeten zijn.  Het zijn de vragen die je stelt over de wensen en ideeën van je klant. Maar het gaat ook over de functionaliteiten die hun website moet hebben en de deadline...

Je zit een een webdesign-ontwerp-sleur. Wat nu?

Je zit een een webdesign-ontwerp-sleur. Wat nu?

Want soms begint datgene wat je altijd deed en waar je zo blij van werd, gewoon een beetje als een moetje te voelen. Hebben we allemaal wel eens. Dat je ineens moet struggelen om iets moois te creëren. En dan krijg je het gevoel dat alles wat je ontwerpt er ook...