Wat je sowieso moet vragen voor je begint met ontwerpen

I WANT MORE

Elke zondag een gratis tip voor je webdesign business?

Je hebt die eerste call al gehad met je potentiële klant. Je hebt ze gevraagd om meer uit te leggen waar hun business over gaat, wie hun doelgroep is, welke websites ze mooi vinden en wat hun budget is.

Maar nu je daadwerkelijk voor ze aan de slag kan met het ontwerpen van die website, merk je dat je toch niet echt genoeg info hebt om te starten. Dat je net niet genoeg weet om ook alle verstopte wensen van je klant te ontdekken. De dingen waarvan ze zelf nog niet eens weten dat ze ze willen en mooi vinden….

Deze vragen gaan je daarbij helpen. Dus sla deze post op voor later, voor tijdens je volgende call!

    • Vraag je klant bijvoorbeeld eens om hun bedrijf te omschrijven met bijvoeglijke naamwoorden. Dit geeft vaak een heel goed idee van de sfeer die ze neer willen zetten.
    • Vraag ze te omschrijven hoe ze – aan iemand die nog nooit van hen gehoord heeft – uit te leggen wat ze precies doen.
    • Vraag wat hen uniek maakt.
    • Wat de beste compliment is dat ze ooit hebben gekregen over hun werk.

Wil je graag een hele lijst met vragen die je gewoon kan uitprinten en kan stellen aan je klanten? Of nog beter: een google form dat je zo kunt toevoegen aan je website? Comin’ right up!

Laat een 👩‍💻 achter in de comments, dan stuur ik je ‘m direct toe als ‘ie klaar is. En das al bijna!

I WANT MORE

Elke zondag een gratis tip voor je webdesign business?

Website Intake Vragenlijst

Website Intake Vragenlijst

Je discovery call vragenlijst is eigenlijk het begin van elk design traject. Of dat zou het moeten zijn.  Het zijn de vragen die je stelt over de wensen en ideeën van je klant. Maar het gaat ook over de functionaliteiten die hun website moet hebben en de deadline...

Je zit een een webdesign-ontwerp-sleur. Wat nu?

Je zit een een webdesign-ontwerp-sleur. Wat nu?

Want soms begint datgene wat je altijd deed en waar je zo blij van werd, gewoon een beetje als een moetje te voelen. Hebben we allemaal wel eens. Dat je ineens moet struggelen om iets moois te creëren. En dan krijg je het gevoel dat alles wat je ontwerpt er ook...