Wat je sowieso moet vragen voor je begint met ontwerpen

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Je hebt die eerste call al gehad met je potentiële klant. Je hebt ze gevraagd om meer uit te leggen waar hun business over gaat, wie hun doelgroep is, welke websites ze mooi vinden en wat hun budget is.

Maar nu je daadwerkelijk voor ze aan de slag kan met het ontwerpen van die website, merk je dat je toch niet echt genoeg info hebt om te starten. Dat je net niet genoeg weet om ook alle verstopte wensen van je klant te ontdekken. De dingen waarvan ze zelf nog niet eens weten dat ze ze willen en mooi vinden….

Deze vragen gaan je daarbij helpen. Dus sla deze post op voor later, voor tijdens je volgende call!

    • Vraag je klant bijvoorbeeld eens om hun bedrijf te omschrijven met bijvoeglijke naamwoorden. Dit geeft vaak een heel goed idee van de sfeer die ze neer willen zetten.
    • Vraag ze te omschrijven hoe ze – aan iemand die nog nooit van hen gehoord heeft – uit te leggen wat ze precies doen.
    • Vraag wat hen uniek maakt.
    • Wat de beste compliment is dat ze ooit hebben gekregen over hun werk.

Wil je graag een hele lijst met vragen die je gewoon kan uitprinten en kan stellen aan je klanten? Of nog beter: een google form dat je zo kunt toevoegen aan je website? Comin’ right up!

Laat een 👩‍💻 achter in de comments, dan stuur ik je ‘m direct toe als ‘ie klaar is. En das al bijna!

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Veelgebruikte Canva shortcuts

Veelgebruikte Canva shortcuts

Wil jij een Canva Koning(in) worden? Kan gewoon. Geheim zit 'm in de snelkoppelingen. Of je nou onderdelen wilt dupliceren, lagen wilt groeperen of in en uit wil zoomen, de snelkoppelingen van canva kunnen je heel wat tijd besparen en zo je werk efficiënter. En je...

Feiten en fictie van het werken met een professionele webdesigner

Feiten en fictie van het werken met een professionele webdesigner

Twijfel je om samen te werken met een webdesigner vanwege veelvoorkomende misvattingen? Tijd om even te kijken welke van die misvattingen nou kloppen, en welke gewoon bullshit zijn. Mythe 1: "Een professionele webdesigner is te duur!" Feit: Oké, het is waar dat goed...