Wat is nou beter: Divi of Elementor?

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Dat wordt me wel vaker gevraagd.

Welke WordPress page builder moet ik nou gebruiken? 🤷‍♀️

Divi of Elementor,? Sommige mensen werken liever ProPhoto, Showit of Beaver Builder? Of misschien toch helemaal geen WordPress en voor een SquareSpace website gaan….?

En heel eerlijk: er is geen eenduidig antwoord. Slecht verhaal he? Maar wel waar.

Het beste platform voor je website is datgene dat bij je past.

En de verkeerde keuze is iets kiezen waar je stress van krijgt.

Maarrrrr….. dat wil niet zeggen dat er een platform veel makkelijker is dan anderen. Het is maar net wat jij lekker vindt werken. Maar je moet er wel een beetje je best voor doen.

En als je het mij vraagt is altijd het antwoord Divi.

Das THA BOMB. Je kan er alles mee wat je wilt, de features zijn eindeloos en tegelijkertijd simpel en perfect aan te passen voor elk apparaat waarop je je website wilt bekijken. En dat zonder ook maar een regel code te hoeven typen. Dat was vroeger wel eens anders. En dan heb ik het nog even niet over de honderden (niet overdreven) gratis lay outs die je erbij krijgt. Echt een ideaal startpunt – zeker als beginnende designer.

En dan nog even over Divi vs Elementor: het grote verschil is vooral dat Elementor in samenwerking met elk thema gebruikt kan worden en Divi een thema op zich is. En dat verklaart ook meteen waarom ik Divi fan van het eerste uur ben: Elementor kan gemakkelijk zorgen voor conflicten met het thema dat je gebruikt – zeker als je ook producten wilt verkopen op je website. En voor de pro’s onder ons: de global settings van Elementor zijn gewoon RUK. Met hoofdletters ja. Voor je het weet heb je – ook met ruim 17 jaar webdesign ervaring 🤪 – ineens hele stukken van je website verandert omdat er onzichtbare links tussen de onderdelen blijken te bestaan. En het oude verhaaltje dat Divi langzaam zou zijn: dat is al jaren geleden verholpen en mateloos achterhaald. Het is dus niet voor niks dat ik al jaren exclusief met Divi werk.

En jij?

Welk platform gebruik jij graag?

En waarom?

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Ontvang de freebie – Brand Clarity Workbook

Ontvang de freebie – Brand Clarity Workbook

Als het op je bedrijf aankomt, skip jij dan meestal al het fundamentele gedoe om meteen met de "leuke" dingen aan de slag te gaan? Je weet wel, lekker je kleurtjes uitkiezen voor je logo voordat je precies hebt bedacht wat je nou precies gaat doen? Of als je die...

Waarom less is more heel belangrijk is als je ontwerpt

Waarom less is more heel belangrijk is als je ontwerpt

Het "less is more" principe in design refereert aan het idee dat eenvoud & minimalisme vaak een meer effectief resultaat hebben ⚡ Dit concept gaat op voor alle aspecten van design; van typografie tot kleuren en beelden die je kiest. Maar: simpel is niet makkelijk....