Wat ga je anders doen?

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

We zijn al ruim over de helft van het jaar en de zomervakantie komt eraan. 

Is dat bij jou ook altijd een moment dat je plannen gaat maken voor het laatste deel van het jaar? (bij mij wel: en ze zijn leuk joh)

Maar wat als je de dingen momenteel eigenlijk helemaal niet zo lopen als je wilt? Als je met klanten aan het werk bent die eigenlijk niet bij je passen? Als je weet dat je eigenlijk je prijzen moet verhogen? Als je je dagen veel te vol propt en teveel van jezelf vraagt? Of als je worstelt met het vinden van projecten die je met liefde op je portfolio laat zien?

En als het al wat langer duurt voordat je je lekker voelt in je bedrijf, ben je misschien gaan twijfelen aan je capaciteiten als webdesigner.

Heb je wel genoeg volgers of een groot genoeg publiek? Ontbreekt het je aan de juiste ervaring als webdesigner? Misschien willen mensen gewoon niet met je werken? Werk je eigenlijk wel hard genoeg?

Ik durf wel te zeggen dat we allemaal wel eens zulke gedachten hebben gehad. 

Maar wat nou als jij niet het probleem bent? 

Wat als je bedrijf gewoon niet ingericht is om je grote en opwindende doelen te halen? Want zonder de juiste systemen, zonder een goede fundering en inrichting kan je bedrijf je soms gewoon in de weg zitten bij je volgende stappen.

Dus de vraag is dan eigenlijk: wat ga je anders doen? Wat heb je nodig om wel te kunnen groeien?

Want (veel) meer geld verdienen dan je nu doet kan wel, maar niet zonder dat je je bedrijf daarop voorbereid. 

Van 5 dagen in de week werken naar de tijd creëren om 3 keer per week te sporten en overal (ja echt overal) heen te lopen is ook echt niet vanzelf gegaan bij mij. Om andere – nieuwe – keuzes te maken is altijd lastig. 

Maar een ding dat daar ongelofelijk veel aan bij heeft gedragen – en dit gaat stom klinken dat weet ik – zijn de systemen die ik heb opgezet.

Waaronder een helder klant en ontwerpproces waarbij de stappen die vaker voorkomen geautomatiseerd zijn. 

Op die manier hield ik tijd over om de dingen te doen die ik wil. Minstens 1 middag per week bij de kinderen zijn, en dus dat sporten en wandelen.  Zonder die systemen zou ik nu nog steeds ellenlange dagen maken en altijd achter de feiten aanlopen. En in een ongezonder lijf wel te verstaan. 

Dus… mijn vraag aan jou is: wat ga je anders doen de komende maanden?

Wat is een kleine stap die je kan zetten om je bedrijf klaar te maken voor de groei waar je naar op zoek bent?

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Ontvang de freebie – Brand Clarity Workbook

Ontvang de freebie – Brand Clarity Workbook

Als het op je bedrijf aankomt, skip jij dan meestal al het fundamentele gedoe om meteen met de "leuke" dingen aan de slag te gaan? Je weet wel, lekker je kleurtjes uitkiezen voor je logo voordat je precies hebt bedacht wat je nou precies gaat doen? Of als je die...

Waarom less is more heel belangrijk is als je ontwerpt

Waarom less is more heel belangrijk is als je ontwerpt

Het "less is more" principe in design refereert aan het idee dat eenvoud & minimalisme vaak een meer effectief resultaat hebben ⚡ Dit concept gaat op voor alle aspecten van design; van typografie tot kleuren en beelden die je kiest. Maar: simpel is niet makkelijk....