Waarom less is more heel belangrijk is als je ontwerpt

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Het “less is more” principe in design refereert aan het idee dat eenvoud & minimalisme vaak een meer effectief resultaat hebben ⚡ Dit concept gaat op voor alle aspecten van design; van typografie tot kleuren en beelden die je kiest.

Maar: simpel is niet makkelijk. Het is vaak zelfs moeilijker om een goeie simpele website te maken.

Wil je er meer over leren? Hier zijn een paar redenen waarom “less is more” belangrijk is in webdesign ⬆️

Helderheid

Als je me al wat langer volgt heb je me het wel vaker horen zeggen. Helderheid geeft vertrouwen. Simpele ontwerpen zijn vaak makkelijker te begrijpen. Ze elimineren onnodige elementen die eigenlijk alleen maar af kunnen leiden van de hoofdboodschap en call-to-action.

Leesbaarheid

Simpele designs hebben vaak meer witruimte en minder tekst, wat ze veel leesbaarder maakt en sowieso gemakkelijker voor het oog.

Schaalbaarheid

Simpele designs zijn vaak veel meer schaalbaar, wat betekend dat ze veel gemakkelijker in verschillende formats en afmetingen kunnen worden gebruikt zonder dat ze hun effectiviteit verliezen.

Tijdloos

De tijdloze kwaliteit van een simpel design zorgt er ook voor dat ze veel minder snel “niet meer passen” of “achterhaald” lijken te zijn.

Herkenbaarheid

Simpele ontwerpen zijn vaak veel gemakkelijker te herkennen en te onthouden. Gewoonweg omdat ze leunen op sterke, simpele vormen en minimale elementen.

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Ontvang de freebie – Brand Clarity Workbook

Ontvang de freebie – Brand Clarity Workbook

Als het op je bedrijf aankomt, skip jij dan meestal al het fundamentele gedoe om meteen met de "leuke" dingen aan de slag te gaan? Je weet wel, lekker je kleurtjes uitkiezen voor je logo voordat je precies hebt bedacht wat je nou precies gaat doen? Of als je die...

Hoe lang duurt het om een website te ontwerpen?

Hoe lang duurt het om een website te ontwerpen?

Het is een vraag die ik wel vaker krijg: hoe lang duurt het om een website te ontwerpen? Afhankelijk van de complexiteit en de grote van het project varieert dat bij mij van een paar weken tot een paar maanden. Maar voordat ik start met nieuwe klanten geef ik altijd...