Waarom less is more heel belangrijk is als je ontwerpt

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Het “less is more” principe in design refereert aan het idee dat eenvoud & minimalisme vaak een meer effectief resultaat hebben ⚡ Dit concept gaat op voor alle aspecten van design; van typografie tot kleuren en beelden die je kiest.

Maar: simpel is niet makkelijk. Het is vaak zelfs moeilijker om een goeie simpele website te maken.

Wil je er meer over leren? Hier zijn een paar redenen waarom “less is more” belangrijk is in webdesign ⬆️

Helderheid

Als je me al wat langer volgt heb je me het wel vaker horen zeggen. Helderheid geeft vertrouwen. Simpele ontwerpen zijn vaak makkelijker te begrijpen. Ze elimineren onnodige elementen die eigenlijk alleen maar af kunnen leiden van de hoofdboodschap en call-to-action.

Leesbaarheid

Simpele designs hebben vaak meer witruimte en minder tekst, wat ze veel leesbaarder maakt en sowieso gemakkelijker voor het oog.

Schaalbaarheid

Simpele designs zijn vaak veel meer schaalbaar, wat betekend dat ze veel gemakkelijker in verschillende formats en afmetingen kunnen worden gebruikt zonder dat ze hun effectiviteit verliezen.

Tijdloos

De tijdloze kwaliteit van een simpel design zorgt er ook voor dat ze veel minder snel “niet meer passen” of “achterhaald” lijken te zijn.

Herkenbaarheid

Simpele ontwerpen zijn vaak veel gemakkelijker te herkennen en te onthouden. Gewoonweg omdat ze leunen op sterke, simpele vormen en minimale elementen.

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Veelgebruikte Canva shortcuts

Veelgebruikte Canva shortcuts

Wil jij een Canva Koning(in) worden? Kan gewoon. Geheim zit 'm in de snelkoppelingen. Of je nou onderdelen wilt dupliceren, lagen wilt groeperen of in en uit wil zoomen, de snelkoppelingen van canva kunnen je heel wat tijd besparen en zo je werk efficiënter. En je...

Feiten en fictie van het werken met een professionele webdesigner

Feiten en fictie van het werken met een professionele webdesigner

Twijfel je om samen te werken met een webdesigner vanwege veelvoorkomende misvattingen? Tijd om even te kijken welke van die misvattingen nou kloppen, en welke gewoon bullshit zijn. Mythe 1: "Een professionele webdesigner is te duur!" Feit: Oké, het is waar dat goed...