Vraag je je af welke prijzen je kan vragen als een newbie webdesigner?

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Vraag jij je ook af of je echt genoeg zou kunnen verdienen als webdesigner om die 9-5 baan op te zeggen en nog steeds af en toe met vakantie te kunnen gaan?

Toen ik net begon als webdesigner deed ik het vooral omdat ik het leuk vond en dus berekende ik mijn prijzen ook op die manier. Want waarom zou ik meer vragen voor iets waar ik zoveel plezier in had? Mijn eerste website heb ik zelfs gedaan in ruil voor een jaarabonnement op de boksschool (waargebeurd).

En ik was blijkbaar niet de enige. Nog zo vaak hoor ik (beginnende) designers dingen zeggen als “Ik ben eigenlijk VA maar vind het ook heel leuk om websites te maken” of “Dit is pas de tweede website die ik maak, dus het voelt gek om er meer voor te vragen als ik zelf nog aan het leren ben”.

Maar eerlijk is eerlijk, je bent geen web design business gestart om bijna voor niks te gaan werken toch? Want jij bent nu de baas en jij kan dus ook de prijs bepalen. Hoe eng dat misschien nu ook voelt. En nu hoop je natuurlijk dat ik een getal noem en dat je dan weet hoeveel je moet vragen, maar zo werkt het helaas niet.

Want je prijzen bepalen gaat bijna helemaal over je eigen mindset en wat jij vind dat je werk waard is. Want we hebben allemaal dezelfde vragen en zorgen (“Waar ga ik in godsnaam mijn volgende klant vandaan halen?” , “Denk je dat de klant doorheeft dat ik dit voor het eerst doe?”) en deze worden grotendeels bepaald door “Hoe je in de wedstrijd zit” – zoals mijn lieve vriendin @clairbik zou zeggen. Want die angst om je prijzen te verhogen zit alleen maar in je eigen hoofd. Uiteindelijk zal je alleen die prijs vragen die je denkt dat je werk waard is.

Werken aan die mindset dus – hoe uitgekotst het ook mag klinken.

Een goed begin voor mij was het boek “You’re a badass” van Jen Sincero. En je moet weten dat ik eigenlijk nog nooit (ook waargebeurd) een zelfhulp boek heb uitgelezen behalve deze. Heb zelfs “You are a badass at making money” ook meteen gekocht. Maar begin bij de eerste zou ik zeggen – en als jij nog een gouden tip hebt voor een boek dat ik zou moeten lezen, vertel!

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

4 tips om uit een biz-dip te komen

4 tips om uit een biz-dip te komen

Je kan niet meer denken, krijgt niks gedaan en zit een beetje verdoofd voor je uit te staren. Je zit in een biz dip. We kennen het allemaal wel. Van die dagen dat er niks uit je vingers komt. Want het leven van een ondernemer kan best vermoeiend zijn toch? Hier zijn 4...

Work/Life Balans

Work/Life Balans

⚡ WAARSCHUWING: Beladen vraag op komst ⚡ Hoe ga jij met dat hele work/life balans gedoe?Ik zou mezelf nu ongeveer een 7 geven, dus zeker nog ruimte voor verbetering! En als ik naar sommige maanden kijk, dan zakt dat wel terug naar een 5... 🙃 Anywayyyy, ik denk dat er...

Mijn stap voor stap design proces

Mijn stap voor stap design proces

Sommige mensen zullen denken dat design een snel en makkelijk proces is, maar de kenners onder ons weten dat dat zeker niet zo is 😛. Goed design vereist denkwerk, research, verschillende versies en is gewoon hard werken. Vandaar dat ik dacht; misschien is het wel eens...