Van chaos naar wauw-factor: De kracht van goede design principes!

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

💥Good-to-know alert!💥

Wist je dat een goed design meer is dan alleen maar easy on the eyes? Het draait eigenlijk allemaal om regeltjes. Die je dan met een chique woord design principes noemt.

Deze design principes zijn het verschil tussen een goed en geweldig design. En als webdesigner zorg ik ervoor dat ik ze allemaal in de vingers heb natuurlijk 😉

Wat zijn die principes dan hoor ik je denken. Ga ik je nu vertellen.

  • Balans – Door design elementen op de juiste plekken te plaatsen creëer je een visuele balans die prettig is om naar te kijken.
  • Contrast – Gebruik contrast om visuele interesse te creëren en belangrijke elementen te benadrukken.
  • Plek – Plaats elementen die gerelateerd zijn dicht bij elkaar om een gevoel van eenheid te creëren.
  • Herhaling – Herhaal elementen zoals kleuren, vormen of patronen om een samenhangend design te creëren. En vergeet niet: ALLES wat je op de website wil gebruiken, moet op de homepage al te zien zijn.
  • Hiërarchie – Gebruik visuele aanwijzingen (bijv animatie of een enkele opvallende kleur) om het oog van de kijker te begeleiden en zo (onbewust) te communiceren wat belangrijker is en wat minder.
  • Uitlijning – Zorg ervoor dat alle elementen in een design visueel verbonden en verenigd zijn. Dus niet maar her en der wat branding elementen neerkwakken.
  • Witruimte – Witruimte is je beste vriend. Gebruik het om een gevoel van openheid te creëren en individuele elementen de ruimte te geven om te ademen.
  • Kleur – Kies kleuren die visueel aantrekkelijk zijn en de bedoelde boodschap overbrengen. Twijfel je welke kleuren geschikt zijn? Google maar eens op “kleurenpsychologie”.

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Veelgebruikte Canva shortcuts

Veelgebruikte Canva shortcuts

Wil jij een Canva Koning(in) worden? Kan gewoon. Geheim zit 'm in de snelkoppelingen. Of je nou onderdelen wilt dupliceren, lagen wilt groeperen of in en uit wil zoomen, de snelkoppelingen van canva kunnen je heel wat tijd besparen en zo je werk efficiënter. En je...

Feiten en fictie van het werken met een professionele webdesigner

Feiten en fictie van het werken met een professionele webdesigner

Twijfel je om samen te werken met een webdesigner vanwege veelvoorkomende misvattingen? Tijd om even te kijken welke van die misvattingen nou kloppen, en welke gewoon bullshit zijn. Mythe 1: "Een professionele webdesigner is te duur!" Feit: Oké, het is waar dat goed...