Twee NOGAL fijne Google Drive hacks

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

🤓 Numero uno

Deze is vooral handig als je wel vaker bestanden met je klanten deelt maar ze wel allemaal apart op wilt slaan. Als je namelijk aan het einde van je URL een klein beetje tekst toepast dan kan je ze dwingen om het bestand naar hun eigen google drive te kopiëren of het document te downloaden.

Werkt dan ongeveer zo:

Normaal gesproken ziet een link die je deelt vanuit je drive er ongeveer zo uit: https://docs.google.com/doc…/d/HIER-WAT-RANDOM-TEKST/edit?usp=sharing of zoals deze https://docs.google.com/document/d/HIER-WAT-RANDOM-TEKST/edit .

Enige wat jij moet doen is de tekst vanaf “edit” vervangen voor “copy”. Dan krijg je dus dit: https://docs.google.com/doc…/d/HIER-WAT-RANDOM-TEKST/copy en HOPPAAA 🪄🪄 de ontvanger van je link krijgt nu automatisch het bericht om het doc te kopieren naar z’n eigen schfijf.

Makkelijk he?

🤓 Numero dos

Ook een leuke is om /export?format=pdf te gebruiken om ervoor te zorgen dat het bestand wat je stuurt automatisch als PDF gedownload wordt bij je klanten. Handig voor je algemene voorwaarden bijvoorbeeld.

Je kan ook /export?format=doc gebruiken om te forceren dat het gedownload wordt als Word-document.

Fancy he?

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Checklist voor een gelukkige ondernemer

Checklist voor een gelukkige ondernemer

Even heel eerlijk: ik zou nooit meer terug kunnen naar de saaie 9-5-sleur. Echt niet! Ik ben veel te verliefd op eigen baas zijn. En toen begon ik na te denken: waar zit dat eigenlijk in? Die blijheid van een hotshot-ondernemer? Tadaaaa! Hier is mijn ultieme checklist...

Size matters: de goede afbeeldingsgrootte voor je website bepalen

Size matters: de goede afbeeldingsgrootte voor je website bepalen

Het kiezen van de juiste afbeeldingsgrootte voor je website hangt af van een aantal factoren zoals bijvoorbeeld het doel van de afbeelding, de lay-out van je website en natuurlijk het apparaat waarop de site wordt bekeken. Ik heb een paar algemene richtlijnen voor je...