Twee NOGAL fijne Google Drive hacks

I WANT MORE

Elke zondag een gratis tip voor je webdesign business?

🤓 Numero uno

Deze is vooral handig als je wel vaker bestanden met je klanten deelt maar ze wel allemaal apart op wilt slaan. Als je namelijk aan het einde van je URL een klein beetje tekst toepast dan kan je ze dwingen om het bestand naar hun eigen google drive te kopiëren of het document te downloaden.

Werkt dan ongeveer zo:

Normaal gesproken ziet een link die je deelt vanuit je drive er ongeveer zo uit: https://docs.google.com/doc…/d/HIER-WAT-RANDOM-TEKST/edit?usp=sharing of zoals deze https://docs.google.com/document/d/HIER-WAT-RANDOM-TEKST/edit .

Enige wat jij moet doen is de tekst vanaf “edit” vervangen voor “copy”. Dan krijg je dus dit: https://docs.google.com/doc…/d/HIER-WAT-RANDOM-TEKST/copy en HOPPAAA 🪄🪄 de ontvanger van je link krijgt nu automatisch het bericht om het doc te kopieren naar z’n eigen schfijf.

Makkelijk he?

🤓 Numero dos

Ook een leuke is om /export?format=pdf te gebruiken om ervoor te zorgen dat het bestand wat je stuurt automatisch als PDF gedownload wordt bij je klanten. Handig voor je algemene voorwaarden bijvoorbeeld.

Je kan ook /export?format=doc gebruiken om te forceren dat het gedownload wordt als Word-document.

Fancy he?

I WANT MORE

Elke zondag een gratis tip voor je webdesign business?

Website Intake Vragenlijst

Website Intake Vragenlijst

Je discovery call vragenlijst is eigenlijk het begin van elk design traject. Of dat zou het moeten zijn.  Het zijn de vragen die je stelt over de wensen en ideeën van je klant. Maar het gaat ook over de functionaliteiten die hun website moet hebben en de deadline...

Je zit een een webdesign-ontwerp-sleur. Wat nu?

Je zit een een webdesign-ontwerp-sleur. Wat nu?

Want soms begint datgene wat je altijd deed en waar je zo blij van werd, gewoon een beetje als een moetje te voelen. Hebben we allemaal wel eens. Dat je ineens moet struggelen om iets moois te creëren. En dan krijg je het gevoel dat alles wat je ontwerpt er ook...