Twee NOGAL fijne Google Drive hacks

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

🤓 Numero uno

Deze is vooral handig als je wel vaker bestanden met je klanten deelt maar ze wel allemaal apart op wilt slaan. Als je namelijk aan het einde van je URL een klein beetje tekst toepast dan kan je ze dwingen om het bestand naar hun eigen google drive te kopiëren of het document te downloaden.

Werkt dan ongeveer zo:

Normaal gesproken ziet een link die je deelt vanuit je drive er ongeveer zo uit: https://docs.google.com/doc…/d/HIER-WAT-RANDOM-TEKST/edit?usp=sharing of zoals deze https://docs.google.com/document/d/HIER-WAT-RANDOM-TEKST/edit .

Enige wat jij moet doen is de tekst vanaf “edit” vervangen voor “copy”. Dan krijg je dus dit: https://docs.google.com/doc…/d/HIER-WAT-RANDOM-TEKST/copy en HOPPAAA 🪄🪄 de ontvanger van je link krijgt nu automatisch het bericht om het doc te kopieren naar z’n eigen schfijf.

Makkelijk he?

🤓 Numero dos

Ook een leuke is om /export?format=pdf te gebruiken om ervoor te zorgen dat het bestand wat je stuurt automatisch als PDF gedownload wordt bij je klanten. Handig voor je algemene voorwaarden bijvoorbeeld.

Je kan ook /export?format=doc gebruiken om te forceren dat het gedownload wordt als Word-document.

Fancy he?

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Veelgebruikte Canva shortcuts

Veelgebruikte Canva shortcuts

Wil jij een Canva Koning(in) worden? Kan gewoon. Geheim zit 'm in de snelkoppelingen. Of je nou onderdelen wilt dupliceren, lagen wilt groeperen of in en uit wil zoomen, de snelkoppelingen van canva kunnen je heel wat tijd besparen en zo je werk efficiënter. En je...

Feiten en fictie van het werken met een professionele webdesigner

Feiten en fictie van het werken met een professionele webdesigner

Twijfel je om samen te werken met een webdesigner vanwege veelvoorkomende misvattingen? Tijd om even te kijken welke van die misvattingen nou kloppen, en welke gewoon bullshit zijn. Mythe 1: "Een professionele webdesigner is te duur!" Feit: Oké, het is waar dat goed...