Systemen & processen voor een succesvolle webdesign business

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Ik heb het heel lang zonder gedaan maar nu ik sinds vorig jaar meer aandacht heb besteed aan het opzetten van systemen & processen in mijn bedrijf vraag ik me steeds meer af waarom ik daar zo lang mee gewacht heb.

Lange tijd dacht ik dat “zo’n klein bedrijf als dat van mij” dit niet echt nodig had.

Maar weet je hoeveel gedoe (en vooral mails) het scheelt als je hier een beetje aandacht aan besteed? Hierbij dus een opsomming van de toppers die je volgens mij niet mag missen.

1️⃣ Trello of Asana of Notion

maar in ieder geval een van deze project management tools. En ja, ook als je nog alleen werkt. Want je kan er ook samen met je klanten in werken en voorkomt ermee dat je mails gaat sturen met de tekst “hieronder mijn reacties in het groen”. Enfin. Je kent ze wel, die mails worden ellenlang en vooral steeds onduidelijker.

2️⃣ Google Drive

want wat is het fijn om gewoon alles op een plek te hebben waar je altijd bij kunt. En waar klanten ook hun files met je kunnen delen (👋 doeidoei wetransfer) zonder dat jij ze allemaal zelf hoeft op te slaan. Dropbox werkt net zo lekker hoor, maar is alleen wat duurder als je grootverbruiker wordt…

3️⃣ LastPass

slaat niet alleen al je wachtwoorden op (en maakt ze lekker ingewikkeld) maar zorgt er ook voor dat je ze makkelijk kan delen met anderen zonder dat je ze hoeft op te zoeken en uit te schrijven. Ik had niet gedacht dat dit me zoveel gedoe zou schelen maar toch is het zo. Ook wachtwoorden van klanten kan ik zo netjes opslaan en ik weet zeker dat het extreem goed beveiligd is allemaal.

4️⃣ Gekko

Ooit gekozen omdat ik de vormgeving wat lekkerder vond om naar te kijken dan bijvoorbeeld Moneybird, maar het werkt natuurlijk allemaal hetzelfde. En wat zo GENIAAL is aan Gekko: je kan iDeal links meesturen met je factuur waardoor het veel gemakkelijker is voor je klanten om te betalen – en dat dus ook veel sneller gebeurd 😄

Inmiddels gebruiken we wel meer systemen dan alleen de bovenstaande, maar deze zijn echt voor iedereen – ja ook als je net begint – onmisbaar.

 

 

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Veelgebruikte Canva shortcuts

Veelgebruikte Canva shortcuts

Wil jij een Canva Koning(in) worden? Kan gewoon. Geheim zit 'm in de snelkoppelingen. Of je nou onderdelen wilt dupliceren, lagen wilt groeperen of in en uit wil zoomen, de snelkoppelingen van canva kunnen je heel wat tijd besparen en zo je werk efficiënter. En je...

Feiten en fictie van het werken met een professionele webdesigner

Feiten en fictie van het werken met een professionele webdesigner

Twijfel je om samen te werken met een webdesigner vanwege veelvoorkomende misvattingen? Tijd om even te kijken welke van die misvattingen nou kloppen, en welke gewoon bullshit zijn. Mythe 1: "Een professionele webdesigner is te duur!" Feit: Oké, het is waar dat goed...