Stop met jezelf constant vergelijken met andere webdesigners

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Wees eerlijk, hoe vaak ben je al gaan zitten om een nieuw design te starten en dacht je: “oh, ik ga gewoon even naar Instagram of Pinterest om wat inspiratie op te doen. Om even mijn creativiteit op te warmen …”

En dan ga je in 5 minuten tijd van “helemaal enthousiast zijn over het hebben van die nieuwe klant en betaald worden om te doen wat je zo te gek vindt”, naar “jezelf ervan te overtuigen dat je geen enkel uniek idee hebt, dat alles wat je maakt ziet eruit als onzin – zeker als je kijkt naar al dat talent van andere webdesigners”.

Als je dit ooit hebt gevoeld, je bent niet de enige! Die uber-succesvolle ontwerper wiens portfolio je graag stiekem stalkt? Geloof me, zij hebben het ook gevoeld.

Je kan nooit echt stoppen met vergelijken (al was het alleen maar omdat je bijhoudt wat er in je vak gebeurd) maar toch zijn er een aantal dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen het niet in de weg komt te staan van je vertrouwen in jezelf als designer.

Hier zijn redenen waarom je zou moeten stoppen met jezelf constant te vergelijken met Andere webdesigners:

Reden #1 – WEES OK MET ANDERS ZIJN

Want dat anders zorgt ervoor dat je klanten juist voor jou kiezen. Het zorgt ervoor dat een klant de eerste zin van je over mij-pagina leest en denkt: “JA!. Dit is mijn webdesigner. Hier ga ik mijn geld uitgeven!” Dus de volgende keer dat je in de verleiding komt om jezelf of je bedrijf te vergelijken met een andere webdesigner, neem dan de tijd om je te concentreren op wat JOU anders maakt, en ga daar vol voor.

Reden # 2 – VERGELIJK OP EEN GEZONDE MANIER

In plaats van te proberen _cold turkey_ met vergelijken te stoppen, probeer grenzen te stellen aan de manier waarop je het doet. Vergelijk jezelf bijvoorbeeld alleen met de versie van jezelf van 6 maanden geleden. Kijk eens naar hoe je toen je projecten startte of welke prijzen je vroeg. Dat is een stuk nuttiger (en gezonder) dan jezelf vergelijken met iemand die al jaren langer bezig is.

Reden #3 – VERZAMEL INSPIRATIE & ideeën OP ANDEREN MANIEREN

Kijk niet alleen op instagram of pinterest. Tuurlijk is dat geen slechte plek om inspiratie op te doen, maar het veranderd zo snel in zelfdestrcutieve gedachten als: “Kijk zij kunnen het veel beter”. Volg eens wat andere mensen die ook visueel bezig zijn, maar niet met webdesign. Maar bijvoorbeeld met taartdecoratie, schilderen, interieurontwerpers. Wat spreekt je aan in hun design? En hoe kan je dat vertalen naar web?

 

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Veelgebruikte Canva shortcuts

Veelgebruikte Canva shortcuts

Wil jij een Canva Koning(in) worden? Kan gewoon. Geheim zit 'm in de snelkoppelingen. Of je nou onderdelen wilt dupliceren, lagen wilt groeperen of in en uit wil zoomen, de snelkoppelingen van canva kunnen je heel wat tijd besparen en zo je werk efficiënter. En je...

Feiten en fictie van het werken met een professionele webdesigner

Feiten en fictie van het werken met een professionele webdesigner

Twijfel je om samen te werken met een webdesigner vanwege veelvoorkomende misvattingen? Tijd om even te kijken welke van die misvattingen nou kloppen, en welke gewoon bullshit zijn. Mythe 1: "Een professionele webdesigner is te duur!" Feit: Oké, het is waar dat goed...