Stop eens met dat rekenspelletje joh

I WANT MORE

Elke zondag een gratis tip voor je webdesign business?

Ik durf te wedden dat jij dat ook wel eens doet. Je hebt gelezen/gehoord/gezien dat je een omzetdoel moet hebben. Eentje die net wat meer is dan je eigenlijk zou willen of durven.

En dus ga je aan het rekenen.

Bekijken hoeveel websites je dan moet maken. En hoeveel zijn het er als je ook het branding traject erbij doet? En misschien ook de copy? Toch nog even de prijs per website aanpassen zodat je er geen 35 maar 30 per jaar hoeft te doen.

“Als ik nou 20 websites per jaar verkoop en dan nog 10 met ook een branding traject erbij, en dan lanceer ik na de zomer mijn digitale product – dan ga ik die ton omzet gewoon halen”

“Als ik nou 50% van mijn oude klanten een onderhoudscontract kan verkopen, en alle nieuwe klanten dit jaar ook, dan hoef ik nog maar X aantal websites te maken om mijn omzetdoel te halen”

Dat doen we natuurlijk allemaal op deze manier.

Sommige van ons zullen er zelfs een strakke sheet voor hebben gemaakt (of gekocht) waarop ze telkens andere aantallen invoeren. Lekker fantaseren over hoe je die omzet kan halen op een manier die ook nog wel do-able lijkt.

En ik twijfel er ook niet aan dat het je gaat lukken.

Maar niet op de manier hoe je nu je webdesign business aan het runnen bent.

Want met een beetje rekenen en schuiven kan je nog wel op het juiste aantal uitkomen, maar staat die 100k uiteindelijk echt niet op je rekening.

Hoe dan wel?

Stuur me even een DM.

I WANT MORE

Elke zondag een gratis tip voor je webdesign business?

Website Intake Vragenlijst

Website Intake Vragenlijst

Je discovery call vragenlijst is eigenlijk het begin van elk design traject. Of dat zou het moeten zijn.  Het zijn de vragen die je stelt over de wensen en ideeën van je klant. Maar het gaat ook over de functionaliteiten die hun website moet hebben en de deadline...

Je zit een een webdesign-ontwerp-sleur. Wat nu?

Je zit een een webdesign-ontwerp-sleur. Wat nu?

Want soms begint datgene wat je altijd deed en waar je zo blij van werd, gewoon een beetje als een moetje te voelen. Hebben we allemaal wel eens. Dat je ineens moet struggelen om iets moois te creëren. En dan krijg je het gevoel dat alles wat je ontwerpt er ook...