Size matters: de goede afbeeldingsgrootte voor je website bepalen

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Het kiezen van de juiste afbeeldingsgrootte voor je website hangt af van een aantal factoren zoals bijvoorbeeld het doel van de afbeelding, de lay-out van je website en natuurlijk het apparaat waarop de site wordt bekeken.

Ik heb een paar algemene richtlijnen voor je gemaakt om je te helpen bij het bepalen van de juiste afbeeldingsgrootte voor uw website.

Neem het doel van de afbeelding mee

Is het het meest belangrijkste middelpunt van de pagina of meer een ondersteunend element? Als de afbeelding echt het belangrijkste aandachtspunt is, wil je waarschijnlijk een een groter formaat gebruiken, terwijl een ondersteunende afbeelding kleiner kan zijn.

Optimaliseren voor internet

Om ervoor te zorgen dat je website snel laadt, is het belangrijk om je afbeeldingen te optimaliseren voor web. Dat betekent dus dat je de bestandsgrootte verkleind, het juiste format (JPEG, PNG, GIF) gebruikt en de afbeelding comprimeert (dat laatste kan gratis via optimizilla.com)

En dan – niet geheel onbelangrijk

Op welk apparaat wordt de afbeelding bekeken? Iedereen weet immers dat het merendeel van je bezoekers via hun mobiel website bekijkt, dus pas je afbeeldingen daar ook op aan. Nog beter is om ervoor te zorgen dat de afbeelding responsive is – en zich dus aanpast al naar gelang de grootte van het apparaat waarop de site wordt bekeken.

Twijfel je over de grootte?

Vraag het aan je persoonlijk webguru! Als je een professionele webdesigner of developer inhuurt, dan krijg je zeker goed advies als het gaat om de juiste afbeeldingsgroottes.

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Veelgebruikte Canva shortcuts

Veelgebruikte Canva shortcuts

Wil jij een Canva Koning(in) worden? Kan gewoon. Geheim zit 'm in de snelkoppelingen. Of je nou onderdelen wilt dupliceren, lagen wilt groeperen of in en uit wil zoomen, de snelkoppelingen van canva kunnen je heel wat tijd besparen en zo je werk efficiënter. En je...

Feiten en fictie van het werken met een professionele webdesigner

Feiten en fictie van het werken met een professionele webdesigner

Twijfel je om samen te werken met een webdesigner vanwege veelvoorkomende misvattingen? Tijd om even te kijken welke van die misvattingen nou kloppen, en welke gewoon bullshit zijn. Mythe 1: "Een professionele webdesigner is te duur!" Feit: Oké, het is waar dat goed...