Size matters: de goede afbeeldingsgrootte voor je website bepalen

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Het kiezen van de juiste afbeeldingsgrootte voor je website hangt af van een aantal factoren zoals bijvoorbeeld het doel van de afbeelding, de lay-out van je website en natuurlijk het apparaat waarop de site wordt bekeken.

Ik heb een paar algemene richtlijnen voor je gemaakt om je te helpen bij het bepalen van de juiste afbeeldingsgrootte voor uw website.

Neem het doel van de afbeelding mee

Is het het meest belangrijkste middelpunt van de pagina of meer een ondersteunend element? Als de afbeelding echt het belangrijkste aandachtspunt is, wil je waarschijnlijk een een groter formaat gebruiken, terwijl een ondersteunende afbeelding kleiner kan zijn.

Optimaliseren voor internet

Om ervoor te zorgen dat je website snel laadt, is het belangrijk om je afbeeldingen te optimaliseren voor web. Dat betekent dus dat je de bestandsgrootte verkleind, het juiste format (JPEG, PNG, GIF) gebruikt en de afbeelding comprimeert (dat laatste kan gratis via optimizilla.com)

En dan – niet geheel onbelangrijk

Op welk apparaat wordt de afbeelding bekeken? Iedereen weet immers dat het merendeel van je bezoekers via hun mobiel website bekijkt, dus pas je afbeeldingen daar ook op aan. Nog beter is om ervoor te zorgen dat de afbeelding responsive is – en zich dus aanpast al naar gelang de grootte van het apparaat waarop de site wordt bekeken.

Twijfel je over de grootte?

Vraag het aan je persoonlijk webguru! Als je een professionele webdesigner of developer inhuurt, dan krijg je zeker goed advies als het gaat om de juiste afbeeldingsgroottes.

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Checklist voor een gelukkige ondernemer

Checklist voor een gelukkige ondernemer

Even heel eerlijk: ik zou nooit meer terug kunnen naar de saaie 9-5-sleur. Echt niet! Ik ben veel te verliefd op eigen baas zijn. En toen begon ik na te denken: waar zit dat eigenlijk in? Die blijheid van een hotshot-ondernemer? Tadaaaa! Hier is mijn ultieme checklist...

3 x chrome extensions die te gek zijn

3 x chrome extensions die te gek zijn

Wilt je de productiviteit van je biz een boost geven? Check dan even deze 3 geweldige Chrome-extensies! 💻✨ 🔐 Lastpass LastPass is een wachtwoordbeheerder die al je inloggegevens en andere gevoelige informatie veilig op één plek opslaat. Met LastPass kan je sterke...