Simpel is nog niet zo makkelijk

I WANT MORE

Elke zondag een gratis tip voor je webdesign business?

Ik weet niet hoe het voor jullie is, maar ik vind het nog niet zo makkelijk om de dingen simpel te houden. Ik wil het liefst alles tot in de puntjes uitwerken en er echt pas iets mee doen als het helemaal perfect is. Maar ja, dat is het natuurlijk nooit. Dat weet ik ergens eigenlijk ook wel.

En wat er dan vaak ook nog gebeurd: er komt een ander idee tussendoor. Net zo leuk, of misschien wel leuker. Ik heb volgens mij al jarenlang last van het ‘✨Shiny Object Syndrome ✨’. Voor wie dat (nog) niet kent: dat gaat over het feit dat je constant afgeleid wordt van nieuwe ideeën die je krijgt. Voor een nieuwe dienst, product, website of gratis weggever bijvoorbeeld. En dan daar vol induikt.

Het ✨ Shiny Object Syndrome ✨ zorgt ervoor dat we steeds weer afgeleid worden door nieuwe dingen en ideeën in plaats van degene waar we mee bezig zijn te verbeteren.

In plaats van nog beter je eigen klanten te leren kennen en je producten en diensten daarop aan te passen.

Gek is het natuurlijk niet want het is ook ZO LEUK. De energie van iets nieuws wint het bij mij bijna altijd van een bestaand iets verbeteren. Maar het wordt er niet makkelijker van.

Simpeler dus. Minder verschillende diensten. Ideeën even in de ijskast zetten. Enfin, niet mijn sterkste kant zullen we maar zeggen 🤓

Tot nu toe dan.

Want het idee om me gewoon goed te focussen op 1 product of dienst en die helemaal perfect te laten draaien maakt me ook wel enthousiast.

En jij? Hoe is dat voor jou? Heb jij ook last van het dit syndroom? Of had je er net als ik nog nooit eerder van gehoord?

I WANT MORE

Elke zondag een gratis tip voor je webdesign business?

Website Intake Vragenlijst

Website Intake Vragenlijst

Je discovery call vragenlijst is eigenlijk het begin van elk design traject. Of dat zou het moeten zijn.  Het zijn de vragen die je stelt over de wensen en ideeën van je klant. Maar het gaat ook over de functionaliteiten die hun website moet hebben en de deadline...

Je zit een een webdesign-ontwerp-sleur. Wat nu?

Je zit een een webdesign-ontwerp-sleur. Wat nu?

Want soms begint datgene wat je altijd deed en waar je zo blij van werd, gewoon een beetje als een moetje te voelen. Hebben we allemaal wel eens. Dat je ineens moet struggelen om iets moois te creëren. En dan krijg je het gevoel dat alles wat je ontwerpt er ook...