Simpel is nog niet zo makkelijk

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Ik weet niet hoe het voor jullie is, maar ik vind het nog niet zo makkelijk om de dingen simpel te houden. Ik wil het liefst alles tot in de puntjes uitwerken en er echt pas iets mee doen als het helemaal perfect is. Maar ja, dat is het natuurlijk nooit. Dat weet ik ergens eigenlijk ook wel.

En wat er dan vaak ook nog gebeurd: er komt een ander idee tussendoor. Net zo leuk, of misschien wel leuker. Ik heb volgens mij al jarenlang last van het ‘✨Shiny Object Syndrome ✨’. Voor wie dat (nog) niet kent: dat gaat over het feit dat je constant afgeleid wordt van nieuwe ideeën die je krijgt. Voor een nieuwe dienst, product, website of gratis weggever bijvoorbeeld. En dan daar vol induikt.

Het ✨ Shiny Object Syndrome ✨ zorgt ervoor dat we steeds weer afgeleid worden door nieuwe dingen en ideeën in plaats van degene waar we mee bezig zijn te verbeteren.

In plaats van nog beter je eigen klanten te leren kennen en je producten en diensten daarop aan te passen.

Gek is het natuurlijk niet want het is ook ZO LEUK. De energie van iets nieuws wint het bij mij bijna altijd van een bestaand iets verbeteren. Maar het wordt er niet makkelijker van.

Simpeler dus. Minder verschillende diensten. Ideeën even in de ijskast zetten. Enfin, niet mijn sterkste kant zullen we maar zeggen 🤓

Tot nu toe dan.

Want het idee om me gewoon goed te focussen op 1 product of dienst en die helemaal perfect te laten draaien maakt me ook wel enthousiast.

En jij? Hoe is dat voor jou? Heb jij ook last van het dit syndroom? Of had je er net als ik nog nooit eerder van gehoord?

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Checklist voor een gelukkige ondernemer

Checklist voor een gelukkige ondernemer

Even heel eerlijk: ik zou nooit meer terug kunnen naar de saaie 9-5-sleur. Echt niet! Ik ben veel te verliefd op eigen baas zijn. En toen begon ik na te denken: waar zit dat eigenlijk in? Die blijheid van een hotshot-ondernemer? Tadaaaa! Hier is mijn ultieme checklist...

Size matters: de goede afbeeldingsgrootte voor je website bepalen

Size matters: de goede afbeeldingsgrootte voor je website bepalen

Het kiezen van de juiste afbeeldingsgrootte voor je website hangt af van een aantal factoren zoals bijvoorbeeld het doel van de afbeelding, de lay-out van je website en natuurlijk het apparaat waarop de site wordt bekeken. Ik heb een paar algemene richtlijnen voor je...