Simpel is nog niet zo makkelijk

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Ik weet niet hoe het voor jullie is, maar ik vind het nog niet zo makkelijk om de dingen simpel te houden. Ik wil het liefst alles tot in de puntjes uitwerken en er echt pas iets mee doen als het helemaal perfect is. Maar ja, dat is het natuurlijk nooit. Dat weet ik ergens eigenlijk ook wel.

En wat er dan vaak ook nog gebeurd: er komt een ander idee tussendoor. Net zo leuk, of misschien wel leuker. Ik heb volgens mij al jarenlang last van het ‘✨Shiny Object Syndrome ✨’. Voor wie dat (nog) niet kent: dat gaat over het feit dat je constant afgeleid wordt van nieuwe ideeën die je krijgt. Voor een nieuwe dienst, product, website of gratis weggever bijvoorbeeld. En dan daar vol induikt.

Het ✨ Shiny Object Syndrome ✨ zorgt ervoor dat we steeds weer afgeleid worden door nieuwe dingen en ideeën in plaats van degene waar we mee bezig zijn te verbeteren.

In plaats van nog beter je eigen klanten te leren kennen en je producten en diensten daarop aan te passen.

Gek is het natuurlijk niet want het is ook ZO LEUK. De energie van iets nieuws wint het bij mij bijna altijd van een bestaand iets verbeteren. Maar het wordt er niet makkelijker van.

Simpeler dus. Minder verschillende diensten. Ideeën even in de ijskast zetten. Enfin, niet mijn sterkste kant zullen we maar zeggen 🤓

Tot nu toe dan.

Want het idee om me gewoon goed te focussen op 1 product of dienst en die helemaal perfect te laten draaien maakt me ook wel enthousiast.

En jij? Hoe is dat voor jou? Heb jij ook last van het dit syndroom? Of had je er net als ik nog nooit eerder van gehoord?

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

4 tips om uit een biz-dip te komen

4 tips om uit een biz-dip te komen

Je kan niet meer denken, krijgt niks gedaan en zit een beetje verdoofd voor je uit te staren. Je zit in een biz dip. We kennen het allemaal wel. Van die dagen dat er niks uit je vingers komt. Want het leven van een ondernemer kan best vermoeiend zijn toch? Hier zijn 4...

Work/Life Balans

Work/Life Balans

⚡ WAARSCHUWING: Beladen vraag op komst ⚡ Hoe ga jij met dat hele work/life balans gedoe?Ik zou mezelf nu ongeveer een 7 geven, dus zeker nog ruimte voor verbetering! En als ik naar sommige maanden kijk, dan zakt dat wel terug naar een 5... 🙃 Anywayyyy, ik denk dat er...

Mijn stap voor stap design proces

Mijn stap voor stap design proces

Sommige mensen zullen denken dat design een snel en makkelijk proces is, maar de kenners onder ons weten dat dat zeker niet zo is 😛. Goed design vereist denkwerk, research, verschillende versies en is gewoon hard werken. Vandaar dat ik dacht; misschien is het wel eens...