Ok, dus je wilt websites gaan designen. Hoe begin je dan eigenlijk?

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Wat leuk dat jij ook het internet een beetje een mooiere en gezelligere plek wilt maken

Ik zou je aanraden om te starten bij het kiezen van het platform dat je gaat gebruiken als designer.

Ga je ontwerpen po WordPress (zou ik je wel aanraden) of bijvoorbeeld voor SquareSpace of misschien Shopify? Dit is een eerste mogelijkheid om je te kunnen specialiseren in een bepaalde richting. Wat geloof me, je wilt ze niet allemaal aanbieden. Want dan moet je ook overal de laatste updates bijhouden en weten dat die ene update knop ineens verplaatst is naar een andere pagina op een dashboard oid.

Hierna moet je gaan nadenken over je eigen branding.

Hoe ga jij jezelf en je bedrijf presenteren? Als je zelf geen achtergrond in branding hebt dan zou ik je altijd aanraden om een professional in te schakelen. Tuurlijk, dat kost wat centen, maar dat gaat zich ook dubbel en dwars terugbetalen omdat je je goed kan onderscheiden van alle andere webdesigners.

En natuurlijk moet je dan ook een eigen website maken. Een site die helemaal perfect is afgestemd op je ideale klanten. Wil jij bijvoorbeeld bedrijven in de beautybranche gaan helpen met het bouwen van een passende website? Zorg dan ook dat je goed op de hoogte bent van hun wensen en behoeftes. En benoem die ook op je website. Zodat diegene die jij het liefste wilt helpen zich ook het meest herkent in het verhaal op je website.

Hierna begint natuurlijk de zoektocht naar de eerste klant.

Vaak kan dit een fase zijn waarbij de moed je in de schoenen zakt omdat als je een beetje om je heen vraagt hoe mensen aan hun klanten komen, vrijwel iedereen zegt “Oh, die komen allemaal via via”. Dus daar komt meteen je eerste taak om de hoek zetten: Aan iedereen en z’n buurman vertellen dat je begonnen bent als webdesigner. Misschien je eerste klussen gratis doen of als barterdeal. Ikzelf maakte ooit mijn eerste website voor de boksschool waar mijn man altijd sport. Hij een gratis jaarabonnement op de sportschool, ik mijn eerste website voor een portfolio. Je kunt natuurlijk ook altijd zelf een portfolio website bouwen voor een niet bestaande klant. Zeker als je net begint kan dat een hele goede manier zijn om je portfolio op te bouwen. Heel tof om juist die website dan te maken voor precies die niche die je wilt bedienen.

genoeg te doen dacht ik zo he? En mocht je nou een beetje hulp en ondersteuning hierbij willen – neem dan eens een kijkje bij Web Club: het mentorship en mastermind voor webdesigners die een succesvolle business willen starten.

Binnenkort online, maar je kan je nu via DM al aanmelden voor de wachtlijst.

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Ontvang de freebie – Brand Clarity Workbook

Ontvang de freebie – Brand Clarity Workbook

Als het op je bedrijf aankomt, skip jij dan meestal al het fundamentele gedoe om meteen met de "leuke" dingen aan de slag te gaan? Je weet wel, lekker je kleurtjes uitkiezen voor je logo voordat je precies hebt bedacht wat je nou precies gaat doen? Of als je die...

Waarom less is more heel belangrijk is als je ontwerpt

Waarom less is more heel belangrijk is als je ontwerpt

Het "less is more" principe in design refereert aan het idee dat eenvoud & minimalisme vaak een meer effectief resultaat hebben ⚡ Dit concept gaat op voor alle aspecten van design; van typografie tot kleuren en beelden die je kiest. Maar: simpel is niet makkelijk....