Ok, dus je wilt websites gaan designen. Hoe begin je dan eigenlijk?

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Wat leuk dat jij ook het internet een beetje een mooiere en gezelligere plek wilt maken

Ik zou je aanraden om te starten bij het kiezen van het platform dat je gaat gebruiken als designer.

Ga je ontwerpen po WordPress (zou ik je wel aanraden) of bijvoorbeeld voor SquareSpace of misschien Shopify? Dit is een eerste mogelijkheid om je te kunnen specialiseren in een bepaalde richting. Wat geloof me, je wilt ze niet allemaal aanbieden. Want dan moet je ook overal de laatste updates bijhouden en weten dat die ene update knop ineens verplaatst is naar een andere pagina op een dashboard oid.

Hierna moet je gaan nadenken over je eigen branding.

Hoe ga jij jezelf en je bedrijf presenteren? Als je zelf geen achtergrond in branding hebt dan zou ik je altijd aanraden om een professional in te schakelen. Tuurlijk, dat kost wat centen, maar dat gaat zich ook dubbel en dwars terugbetalen omdat je je goed kan onderscheiden van alle andere webdesigners.

En natuurlijk moet je dan ook een eigen website maken. Een site die helemaal perfect is afgestemd op je ideale klanten. Wil jij bijvoorbeeld bedrijven in de beautybranche gaan helpen met het bouwen van een passende website? Zorg dan ook dat je goed op de hoogte bent van hun wensen en behoeftes. En benoem die ook op je website. Zodat diegene die jij het liefste wilt helpen zich ook het meest herkent in het verhaal op je website.

Hierna begint natuurlijk de zoektocht naar de eerste klant.

Vaak kan dit een fase zijn waarbij de moed je in de schoenen zakt omdat als je een beetje om je heen vraagt hoe mensen aan hun klanten komen, vrijwel iedereen zegt “Oh, die komen allemaal via via”. Dus daar komt meteen je eerste taak om de hoek zetten: Aan iedereen en z’n buurman vertellen dat je begonnen bent als webdesigner. Misschien je eerste klussen gratis doen of als barterdeal. Ikzelf maakte ooit mijn eerste website voor de boksschool waar mijn man altijd sport. Hij een gratis jaarabonnement op de sportschool, ik mijn eerste website voor een portfolio. Je kunt natuurlijk ook altijd zelf een portfolio website bouwen voor een niet bestaande klant. Zeker als je net begint kan dat een hele goede manier zijn om je portfolio op te bouwen. Heel tof om juist die website dan te maken voor precies die niche die je wilt bedienen.

genoeg te doen dacht ik zo he? En mocht je nou een beetje hulp en ondersteuning hierbij willen – neem dan eens een kijkje bij Web Club: het mentorship en mastermind voor webdesigners die een succesvolle business willen starten.

Binnenkort online, maar je kan je nu via DM al aanmelden voor de wachtlijst.

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

4 tips om uit een biz-dip te komen

4 tips om uit een biz-dip te komen

Je kan niet meer denken, krijgt niks gedaan en zit een beetje verdoofd voor je uit te staren. Je zit in een biz dip. We kennen het allemaal wel. Van die dagen dat er niks uit je vingers komt. Want het leven van een ondernemer kan best vermoeiend zijn toch? Hier zijn 4...

Work/Life Balans

Work/Life Balans

⚡ WAARSCHUWING: Beladen vraag op komst ⚡ Hoe ga jij met dat hele work/life balans gedoe?Ik zou mezelf nu ongeveer een 7 geven, dus zeker nog ruimte voor verbetering! En als ik naar sommige maanden kijk, dan zakt dat wel terug naar een 5... 🙃 Anywayyyy, ik denk dat er...

Mijn stap voor stap design proces

Mijn stap voor stap design proces

Sommige mensen zullen denken dat design een snel en makkelijk proces is, maar de kenners onder ons weten dat dat zeker niet zo is 😛. Goed design vereist denkwerk, research, verschillende versies en is gewoon hard werken. Vandaar dat ik dacht; misschien is het wel eens...