Nieuwe webdesign klant? Doe eerst dit.

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

“He Marre, vraagje. Hoe kan ik een aparte WordPress installatie maken zodat ik een beetje kan pielen met thema’s en plugins zonder dat ‘t mijn live website beïnvloed?”

“Op welke manier kan ik eigenlijk een website bouwen voor een klant en hun eigen website tegelijkertijd live laten staan?” 

“Ik wil meerdere demo websites maken om mijn portfolio uit te breiden en aan klanten te laten zien. Hoe pak ik dat in hemelsnaam aan?”

Dit soort vragen krijg ik regelmatig in mijn DM of email en het antwoord is eigenlijk altijd hetzelfde: Je hebt een staging website nodig. 

En staging website is een site in ontwikkeling. Je kan er een website bouwen en als deze klaar is om live te gaan, de website verhuizen naar de juiste URL. Maar je kan een staging site ook gebruiken om een demo site te bouwen of lekker zelf te rommelen met (nieuwe) plugins en thema’s. 

En het leuke is, zo’n staging site heb je echt in een paar minuten staan. 

Maar mocht je nu denken: staging-wattes? dan kan je natuurlijk ook op een live website gaan bouwen aan de nieuwe site. Dan zou ik alleen wel een coming soon pagina gebruiken. 

Met een coming soon pagina kun je je work-in-progress onzichtbaar houden maar wel een landingspagina neerzetten. Hier kan je je logo of een afbeelding neerzetten en een mogelijkheid om contact op te nemen. Ook een goede plek om te verwijzen naar socials trouwens. 

Het voordeel hiervan is (nu komt er een lekkere SEO tip) dat je hiermee de zoekmachine optimalisatie van je website een kickstart kan geven. 

Want als je coming soon pagina een paar SEO keywords gebruikt en minimaal 350 woorden met overige tekst bevat, dan kan Google vast begrijpen waar je website over gaat – lang voordat de website live staat. En dus komt de nieuwe website sneller tevoorschijn in de zoekresultaten. 

De gratis plugin Coming Soon Page, Maintenance Mode & Landing Pages van SeedProd heeft trouwens top mogelijkheden om ook vast een SEO title en meta description toe te voegen, maar ook gewoon in Divi zelf (mijn go-to theme) kan je dit gemakkelijk instellen met een plugin als Rank Math of Yoast. 

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Veelgebruikte Canva shortcuts

Veelgebruikte Canva shortcuts

Wil jij een Canva Koning(in) worden? Kan gewoon. Geheim zit 'm in de snelkoppelingen. Of je nou onderdelen wilt dupliceren, lagen wilt groeperen of in en uit wil zoomen, de snelkoppelingen van canva kunnen je heel wat tijd besparen en zo je werk efficiënter. En je...

Feiten en fictie van het werken met een professionele webdesigner

Feiten en fictie van het werken met een professionele webdesigner

Twijfel je om samen te werken met een webdesigner vanwege veelvoorkomende misvattingen? Tijd om even te kijken welke van die misvattingen nou kloppen, en welke gewoon bullshit zijn. Mythe 1: "Een professionele webdesigner is te duur!" Feit: Oké, het is waar dat goed...