Nieuwe webdesign klant? Doe eerst dit.

I WANT MORE

Elke zondag een gratis tip voor je webdesign business?

“He Marre, vraagje. Hoe kan ik een aparte WordPress installatie maken zodat ik een beetje kan pielen met thema’s en plugins zonder dat ‘t mijn live website beïnvloed?”

“Op welke manier kan ik eigenlijk een website bouwen voor een klant en hun eigen website tegelijkertijd live laten staan?” 

“Ik wil meerdere demo websites maken om mijn portfolio uit te breiden en aan klanten te laten zien. Hoe pak ik dat in hemelsnaam aan?”

Dit soort vragen krijg ik regelmatig in mijn DM of email en het antwoord is eigenlijk altijd hetzelfde: Je hebt een staging website nodig. 

En staging website is een site in ontwikkeling. Je kan er een website bouwen en als deze klaar is om live te gaan, de website verhuizen naar de juiste URL. Maar je kan een staging site ook gebruiken om een demo site te bouwen of lekker zelf te rommelen met (nieuwe) plugins en thema’s. 

En het leuke is, zo’n staging site heb je echt in een paar minuten staan. 

Maar mocht je nu denken: staging-wattes? dan kan je natuurlijk ook op een live website gaan bouwen aan de nieuwe site. Dan zou ik alleen wel een coming soon pagina gebruiken. 

Met een coming soon pagina kun je je work-in-progress onzichtbaar houden maar wel een landingspagina neerzetten. Hier kan je je logo of een afbeelding neerzetten en een mogelijkheid om contact op te nemen. Ook een goede plek om te verwijzen naar socials trouwens. 

Het voordeel hiervan is (nu komt er een lekkere SEO tip) dat je hiermee de zoekmachine optimalisatie van je website een kickstart kan geven. 

Want als je coming soon pagina een paar SEO keywords gebruikt en minimaal 350 woorden met overige tekst bevat, dan kan Google vast begrijpen waar je website over gaat – lang voordat de website live staat. En dus komt de nieuwe website sneller tevoorschijn in de zoekresultaten. 

De gratis plugin Coming Soon Page, Maintenance Mode & Landing Pages van SeedProd heeft trouwens top mogelijkheden om ook vast een SEO title en meta description toe te voegen, maar ook gewoon in Divi zelf (mijn go-to theme) kan je dit gemakkelijk instellen met een plugin als Rank Math of Yoast. 

I WANT MORE

Elke zondag een gratis tip voor je webdesign business?

Website Intake Vragenlijst

Website Intake Vragenlijst

Je discovery call vragenlijst is eigenlijk het begin van elk design traject. Of dat zou het moeten zijn.  Het zijn de vragen die je stelt over de wensen en ideeën van je klant. Maar het gaat ook over de functionaliteiten die hun website moet hebben en de deadline...

Je zit een een webdesign-ontwerp-sleur. Wat nu?

Je zit een een webdesign-ontwerp-sleur. Wat nu?

Want soms begint datgene wat je altijd deed en waar je zo blij van werd, gewoon een beetje als een moetje te voelen. Hebben we allemaal wel eens. Dat je ineens moet struggelen om iets moois te creëren. En dan krijg je het gevoel dat alles wat je ontwerpt er ook...