Nieuwe webdesign klant? Doe eerst dit.

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

“He Marre, vraagje. Hoe kan ik een aparte WordPress installatie maken zodat ik een beetje kan pielen met thema’s en plugins zonder dat ‘t mijn live website beïnvloed?”

“Op welke manier kan ik eigenlijk een website bouwen voor een klant en hun eigen website tegelijkertijd live laten staan?” 

“Ik wil meerdere demo websites maken om mijn portfolio uit te breiden en aan klanten te laten zien. Hoe pak ik dat in hemelsnaam aan?”

Dit soort vragen krijg ik regelmatig in mijn DM of email en het antwoord is eigenlijk altijd hetzelfde: Je hebt een staging website nodig. 

En staging website is een site in ontwikkeling. Je kan er een website bouwen en als deze klaar is om live te gaan, de website verhuizen naar de juiste URL. Maar je kan een staging site ook gebruiken om een demo site te bouwen of lekker zelf te rommelen met (nieuwe) plugins en thema’s. 

En het leuke is, zo’n staging site heb je echt in een paar minuten staan. 

Maar mocht je nu denken: staging-wattes? dan kan je natuurlijk ook op een live website gaan bouwen aan de nieuwe site. Dan zou ik alleen wel een coming soon pagina gebruiken. 

Met een coming soon pagina kun je je work-in-progress onzichtbaar houden maar wel een landingspagina neerzetten. Hier kan je je logo of een afbeelding neerzetten en een mogelijkheid om contact op te nemen. Ook een goede plek om te verwijzen naar socials trouwens. 

Het voordeel hiervan is (nu komt er een lekkere SEO tip) dat je hiermee de zoekmachine optimalisatie van je website een kickstart kan geven. 

Want als je coming soon pagina een paar SEO keywords gebruikt en minimaal 350 woorden met overige tekst bevat, dan kan Google vast begrijpen waar je website over gaat – lang voordat de website live staat. En dus komt de nieuwe website sneller tevoorschijn in de zoekresultaten. 

De gratis plugin Coming Soon Page, Maintenance Mode & Landing Pages van SeedProd heeft trouwens top mogelijkheden om ook vast een SEO title en meta description toe te voegen, maar ook gewoon in Divi zelf (mijn go-to theme) kan je dit gemakkelijk instellen met een plugin als Rank Math of Yoast. 

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

4 tips om uit een biz-dip te komen

4 tips om uit een biz-dip te komen

Je kan niet meer denken, krijgt niks gedaan en zit een beetje verdoofd voor je uit te staren. Je zit in een biz dip. We kennen het allemaal wel. Van die dagen dat er niks uit je vingers komt. Want het leven van een ondernemer kan best vermoeiend zijn toch? Hier zijn 4...

Work/Life Balans

Work/Life Balans

⚡ WAARSCHUWING: Beladen vraag op komst ⚡ Hoe ga jij met dat hele work/life balans gedoe?Ik zou mezelf nu ongeveer een 7 geven, dus zeker nog ruimte voor verbetering! En als ik naar sommige maanden kijk, dan zakt dat wel terug naar een 5... 🙃 Anywayyyy, ik denk dat er...

Mijn stap voor stap design proces

Mijn stap voor stap design proces

Sommige mensen zullen denken dat design een snel en makkelijk proces is, maar de kenners onder ons weten dat dat zeker niet zo is 😛. Goed design vereist denkwerk, research, verschillende versies en is gewoon hard werken. Vandaar dat ik dacht; misschien is het wel eens...