Is het te laat om een webdesign business te starten?

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Je ziet het al helemaal voor je, overal kunnen werken waar je je laptop en wifi hebt 👩‍💻🏖. Maar er lijken al zoveel succesvolle webdesigners te zijn, ben je niet te laat?

Kort antwoord: Nee hoor.

En ik hoor je nu denken “Ja maar het is nu veel moeilijker om echt succesvol te zijn als webdesigner – er is veel meer concurrentie” of zoiets als “Ja tuurlijk zeg jij dat, jij bent 17 jaar geleden begonnen…”

Maar weet je? Ik voelde precies hetzelfde toen ik begon. Ik dacht ook dat er al veel te veel webdesigners waren en dat de markt al volledig verzadigd was. Ik zag hun websites met prachtige portfolio’s en dacht bij mezelf: “Is er nog wel plek voor een extra designer?”

En toch ben ik gewoon begonnen. En het is me gelukt om behoorlijk succesvol te worden. En ik weet zeker dat jij dat ook kunt bereiken. 100% zeker. En dit is waarom ik dat denk.

1️⃣ Iedere business heeft minstens 1 website nodig.

En geloof me, er zijn heel veel bedrijven die nog geen website hebben. Bedrijven die alleen een facebook page hebben. Of die denken dat je met een insta feed ook een bedrijf kan runnen. Maar het zou zomaar kunnen dat Facebook straks helemaal niet meer gebruikt gaat worden (👋 Hallo Tiktok) en dat deze bedrijven dan weer helemaal opnieuw kunnen beginnen. Of op een gegeven moment helemaal gek worden van de beperkingen van hun Etsy shop. Allemaal potentiële klanten voor jou!

2️⃣ En de bedrijven die wel een website hebben…. ik durf te wedden dat meer dan de helft daarvan een vreselijke website is.

Je weet precies welke ik bedoel. Je ziet ze zelf ook regelmatig. Zo eentje die niet responsive is. Waar de mensen achter het bedrijf zich eigenlijk voor schamen. Websites die helemaal geen klanten opleveren. En ze willen waarschijnlijk niks liever dan een goed werkende website waarop hun klanten wel direct die afspraak kunnen boeken of een product kunnen kopen. Ook als ze zelf gesloten zijn. En weet je wie hen daarbij kan helpen? Yup. In een keer goed. Dat ben jij.

Twijfel je nou waar je moet beginnen? Wat de eerste stappen zijn die je kan doen onderweg naar die succesvolle web design business?

Ik help je graag op weg, stuur me gerust een DM met die prangende vraag die je eigenlijk niet durft te stellen of als je gewoon een praktische tip wilt.

Want daar sta ik om bekend: pragmatische tips waar je direct wat mee kan 😄.

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Veelgebruikte Canva shortcuts

Veelgebruikte Canva shortcuts

Wil jij een Canva Koning(in) worden? Kan gewoon. Geheim zit 'm in de snelkoppelingen. Of je nou onderdelen wilt dupliceren, lagen wilt groeperen of in en uit wil zoomen, de snelkoppelingen van canva kunnen je heel wat tijd besparen en zo je werk efficiënter. En je...

Feiten en fictie van het werken met een professionele webdesigner

Feiten en fictie van het werken met een professionele webdesigner

Twijfel je om samen te werken met een webdesigner vanwege veelvoorkomende misvattingen? Tijd om even te kijken welke van die misvattingen nou kloppen, en welke gewoon bullshit zijn. Mythe 1: "Een professionele webdesigner is te duur!" Feit: Oké, het is waar dat goed...