“Ik heb een design nodig om de copy te kunnen schrijven”

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Ik zag laatst een post van @makethelogobigger.psd deze waar deze tekst in stond. Er werd soort kip/ei verhaal aangestipt.

Wat komt er eerst: design of copy?

Voor mij is het antwoord op deze vraag zo klaar als een klontje.

SOWIESO eerst de copy. En het beeld natuurlijk. En als je samenwerkt met een copywriter die iets anders beweert zou ik bijna denken: je hebt een nieuwe nodig 😀.

Want de copy bepaald (o.a.) de visuele hierarchie van de website. Bepaald waar wat aan bod komt. Ik kan me gewoonweg niet voorstellen dat er een scenario is waarin een copywriter eerst en design nodig heeft om de tekst te schrijven. Jij wel?

Dat gezegd hebbende; het kan wel slim zijn om bij grotere projecten de copywriter vast te betrekken in de gesprekken over de structuur van de website – zodat zij ook weten waar ze rekening mee moeten houden.

Maar pas op dat je niet aan het designen slaat met lorum ipsum tekst, want dat kost je uiteindelijk altijd (YUP ECHT ALTIJD 🤓) meer tijd en toch weer design aanpassingen zodra de definitieve tekst beschikbaar is.

Wat is jou ervaring bij het werken met een copywriter?

Vraag jij – net als ik – altijd de tekst vooraf? Of ben je soms toch maar – ook net als ik 🥸 – met het ontwerp begonnen zodat het project vast gaat lopen?

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

4 tips om uit een biz-dip te komen

4 tips om uit een biz-dip te komen

Je kan niet meer denken, krijgt niks gedaan en zit een beetje verdoofd voor je uit te staren. Je zit in een biz dip. We kennen het allemaal wel. Van die dagen dat er niks uit je vingers komt. Want het leven van een ondernemer kan best vermoeiend zijn toch? Hier zijn 4...

Work/Life Balans

Work/Life Balans

⚡ WAARSCHUWING: Beladen vraag op komst ⚡ Hoe ga jij met dat hele work/life balans gedoe?Ik zou mezelf nu ongeveer een 7 geven, dus zeker nog ruimte voor verbetering! En als ik naar sommige maanden kijk, dan zakt dat wel terug naar een 5... 🙃 Anywayyyy, ik denk dat er...

Mijn stap voor stap design proces

Mijn stap voor stap design proces

Sommige mensen zullen denken dat design een snel en makkelijk proces is, maar de kenners onder ons weten dat dat zeker niet zo is 😛. Goed design vereist denkwerk, research, verschillende versies en is gewoon hard werken. Vandaar dat ik dacht; misschien is het wel eens...