“Ik heb een design nodig om de copy te kunnen schrijven”

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Ik zag laatst een post van @makethelogobigger.psd deze waar deze tekst in stond. Er werd soort kip/ei verhaal aangestipt.

Wat komt er eerst: design of copy?

Voor mij is het antwoord op deze vraag zo klaar als een klontje.

SOWIESO eerst de copy. En het beeld natuurlijk. En als je samenwerkt met een copywriter die iets anders beweert zou ik bijna denken: je hebt een nieuwe nodig 😀.

Want de copy bepaald (o.a.) de visuele hierarchie van de website. Bepaald waar wat aan bod komt. Ik kan me gewoonweg niet voorstellen dat er een scenario is waarin een copywriter eerst en design nodig heeft om de tekst te schrijven. Jij wel?

Dat gezegd hebbende; het kan wel slim zijn om bij grotere projecten de copywriter vast te betrekken in de gesprekken over de structuur van de website – zodat zij ook weten waar ze rekening mee moeten houden.

Maar pas op dat je niet aan het designen slaat met lorum ipsum tekst, want dat kost je uiteindelijk altijd (YUP ECHT ALTIJD 🤓) meer tijd en toch weer design aanpassingen zodra de definitieve tekst beschikbaar is.

Wat is jou ervaring bij het werken met een copywriter?

Vraag jij – net als ik – altijd de tekst vooraf? Of ben je soms toch maar – ook net als ik 🥸 – met het ontwerp begonnen zodat het project vast gaat lopen?

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Ontvang de freebie – Brand Clarity Workbook

Ontvang de freebie – Brand Clarity Workbook

Als het op je bedrijf aankomt, skip jij dan meestal al het fundamentele gedoe om meteen met de "leuke" dingen aan de slag te gaan? Je weet wel, lekker je kleurtjes uitkiezen voor je logo voordat je precies hebt bedacht wat je nou precies gaat doen? Of als je die...

Waarom less is more heel belangrijk is als je ontwerpt

Waarom less is more heel belangrijk is als je ontwerpt

Het "less is more" principe in design refereert aan het idee dat eenvoud & minimalisme vaak een meer effectief resultaat hebben ⚡ Dit concept gaat op voor alle aspecten van design; van typografie tot kleuren en beelden die je kiest. Maar: simpel is niet makkelijk....