Hoe maak je een episch Pinterest-bord voor je webdesigner

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Alle ondernemers opgelet! 📢 Voordat je op jacht gaat naar een webdesigner, is het HEUL handig om al je visuele inspiratie op één plek verzamelen. Waar die magische plek is? Op Pinterest!

Als ontwerper moet ik toegeven dat ik niets leuker vind dan wanneer een klant een uitstekend Pinterest-bord heeft samengesteld.

Maarrrrr het is wel belangrijk om je te realiseren dat het ene pinterest-bord het andere niet is 😉 Dus maak aantekeningen, want ik sta op het punt je precies te vertellen hoe je een Pinterest-bord kunt maken waarvan je webdesigner een vreugde dansje gaat doen.

Kies een duidelijk thema.

Vermijd een mengelmoes van pins met verschillende stijlen en emoties, want daar wordt het alleen maar onduidelijker van. Zorg ervoor dat al je pins een consistente sfeer, stemming of verhaal hebben. En tuurlijk: het begint vaak met een mengelmoes, maar op een gegeven moment moet je wel een keuze voor een richting maken (en je daaraan houden 😉).

Voeg een verscheidenheid aan soorten pins toe.

Je zal voornamelijk afbeeldingen op Pinterest vinden, maar doe ook je best om te zoeken naar grafische elementen, lettertypes, patronen en texturen die je kan toevoegen aan je board.

Hou het simpel.

Dit lijkt misschien een inkopper maar als je eenmaal aan de slag gaat met Pinterest dan kan je er heel gemakkelijk door meegsleept worden. Dus ik zeg altijd: beperk je tot één bord met niet meer dan 20 pins! Duidelijke en beknopte inspiratie is waar je webdesigner op zit te wachten.

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Checklist voor een gelukkige ondernemer

Checklist voor een gelukkige ondernemer

Even heel eerlijk: ik zou nooit meer terug kunnen naar de saaie 9-5-sleur. Echt niet! Ik ben veel te verliefd op eigen baas zijn. En toen begon ik na te denken: waar zit dat eigenlijk in? Die blijheid van een hotshot-ondernemer? Tadaaaa! Hier is mijn ultieme checklist...

Size matters: de goede afbeeldingsgrootte voor je website bepalen

Size matters: de goede afbeeldingsgrootte voor je website bepalen

Het kiezen van de juiste afbeeldingsgrootte voor je website hangt af van een aantal factoren zoals bijvoorbeeld het doel van de afbeelding, de lay-out van je website en natuurlijk het apparaat waarop de site wordt bekeken. Ik heb een paar algemene richtlijnen voor je...