Hoe maak je een episch Pinterest-bord voor je webdesigner

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Alle ondernemers opgelet! 📢 Voordat je op jacht gaat naar een webdesigner, is het HEUL handig om al je visuele inspiratie op één plek verzamelen. Waar die magische plek is? Op Pinterest!

Als ontwerper moet ik toegeven dat ik niets leuker vind dan wanneer een klant een uitstekend Pinterest-bord heeft samengesteld.

Maarrrrr het is wel belangrijk om je te realiseren dat het ene pinterest-bord het andere niet is 😉 Dus maak aantekeningen, want ik sta op het punt je precies te vertellen hoe je een Pinterest-bord kunt maken waarvan je webdesigner een vreugde dansje gaat doen.

Kies een duidelijk thema.

Vermijd een mengelmoes van pins met verschillende stijlen en emoties, want daar wordt het alleen maar onduidelijker van. Zorg ervoor dat al je pins een consistente sfeer, stemming of verhaal hebben. En tuurlijk: het begint vaak met een mengelmoes, maar op een gegeven moment moet je wel een keuze voor een richting maken (en je daaraan houden 😉).

Voeg een verscheidenheid aan soorten pins toe.

Je zal voornamelijk afbeeldingen op Pinterest vinden, maar doe ook je best om te zoeken naar grafische elementen, lettertypes, patronen en texturen die je kan toevoegen aan je board.

Hou het simpel.

Dit lijkt misschien een inkopper maar als je eenmaal aan de slag gaat met Pinterest dan kan je er heel gemakkelijk door meegsleept worden. Dus ik zeg altijd: beperk je tot één bord met niet meer dan 20 pins! Duidelijke en beknopte inspiratie is waar je webdesigner op zit te wachten.

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Veelgebruikte Canva shortcuts

Veelgebruikte Canva shortcuts

Wil jij een Canva Koning(in) worden? Kan gewoon. Geheim zit 'm in de snelkoppelingen. Of je nou onderdelen wilt dupliceren, lagen wilt groeperen of in en uit wil zoomen, de snelkoppelingen van canva kunnen je heel wat tijd besparen en zo je werk efficiënter. En je...

Feiten en fictie van het werken met een professionele webdesigner

Feiten en fictie van het werken met een professionele webdesigner

Twijfel je om samen te werken met een webdesigner vanwege veelvoorkomende misvattingen? Tijd om even te kijken welke van die misvattingen nou kloppen, en welke gewoon bullshit zijn. Mythe 1: "Een professionele webdesigner is te duur!" Feit: Oké, het is waar dat goed...