Hoe lang duurt het om een website te ontwerpen?

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Het is een vraag die ik wel vaker krijg: hoe lang duurt het om een website te ontwerpen?

Afhankelijk van de complexiteit en de grote van het project varieert dat bij mij van een paar weken tot een paar maanden.

Maar voordat ik start met nieuwe klanten geef ik altijd een heldere project planning aan. Zodat ze weten waneer ze iets van me kunnen horen.

Dat proces ziet er – ongeveer – zo uit.

Onderzoeken en plannen (meestal 1-2 weken)

In deze fase doe ol uitgebreid onderzoek naar het bedrijf, de concurrentie en de doelgroep. En maken we een creatieve briefing en project plan.

Concept ontwikkeling (meestal 2-3 weken)

In deze periode zijn we met name aan het brainstormen en verschillende design concepten aan het verzinnen voor de website.

Design development (meestal 1-2 weken)

Nu gaan we met het gekozen concept aan de slag en begint het bouwen van de website.

Implementatie (meestal 1-2 weken)

Nu gaan we alle pagina’s bouwen en alles uit de concept en design ontwikkeling toepassen. Als laatste is er dan aandacht voor de mobiele website en maken we natuurlijk een feestje van de lancering van de site!

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Ontvang de freebie – Brand Clarity Workbook

Ontvang de freebie – Brand Clarity Workbook

Als het op je bedrijf aankomt, skip jij dan meestal al het fundamentele gedoe om meteen met de "leuke" dingen aan de slag te gaan? Je weet wel, lekker je kleurtjes uitkiezen voor je logo voordat je precies hebt bedacht wat je nou precies gaat doen? Of als je die...

Waarom less is more heel belangrijk is als je ontwerpt

Waarom less is more heel belangrijk is als je ontwerpt

Het "less is more" principe in design refereert aan het idee dat eenvoud & minimalisme vaak een meer effectief resultaat hebben ⚡ Dit concept gaat op voor alle aspecten van design; van typografie tot kleuren en beelden die je kiest. Maar: simpel is niet makkelijk....