Hoe kies je een goede domeinnaam?

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Het kiezen van een goede domeinnaam voor je website is vaak een stuk belangrijker dan klanten in eerste instantie denken.

Dit zijn mijn tips om een goede domeinnaam te kiezen.

Maak het makkelijk te onthouden

Kies een domeinnaam die makkelijk te onthouden en te spellen is. vermijd het gebruik van getallen of streepjes want die zijn vaak verwarrend en moeilijker te onthouden.

Zorg dat het relevant is

Kies een domeinnaam die relevant is voor je business en omschrijft waar je website over gaat. Dit hoeft dus niet altijd je bedrijfsnaam te zijn. Dit kan helpen om beter gevonden te worden als mensen googlen op zoekwoorden. Een goed voorbeeld hiervan is: www.wakkerwordenophetstrand.nl

Hou het kort

Kies een domeinnaam die zo kort mogelijk is en gemakkelijk te typen. Lange domeinnamen zijn moeilijker te onthouden en daar worden sneller typfouten in gemaakt.

Gebruik zoekwoorden

Als het mogelijk is, gebruik dan zoekwoorden die relevant zijn voor je biz in je domeinnaam. Dit kan helpen voor SEO en maakt het makkelijker voor mensen om je website te vinden.

Denk na over de extentie die je kiest

De meest gebruikte (en duurste) extensie die er is, is .com, maar andere opties zoals .nl, .net, .org, .info, .biz zijn ook beschikbaar. Maak een keuze voor die extensie die het meest relevant is voor je business.

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Ontvang de freebie – Brand Clarity Workbook

Ontvang de freebie – Brand Clarity Workbook

Als het op je bedrijf aankomt, skip jij dan meestal al het fundamentele gedoe om meteen met de "leuke" dingen aan de slag te gaan? Je weet wel, lekker je kleurtjes uitkiezen voor je logo voordat je precies hebt bedacht wat je nou precies gaat doen? Of als je die...

Waarom less is more heel belangrijk is als je ontwerpt

Waarom less is more heel belangrijk is als je ontwerpt

Het "less is more" principe in design refereert aan het idee dat eenvoud & minimalisme vaak een meer effectief resultaat hebben ⚡ Dit concept gaat op voor alle aspecten van design; van typografie tot kleuren en beelden die je kiest. Maar: simpel is niet makkelijk....