Hoe je je bezoekers langer op je website houdt ⏱️

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Weet je nog wat ik altijd zeg over die goudvis en z’n aandachtspanne? Juist: die van een gemiddelde website bezoeker is korter dan die van de 🐟 . Letterlijk elke seconde telt. Hoe langer bezoekers op je website blijven, hoe waarschijnlijker het wordt dat je ze kan omtoveren ze om tot klanten: ka-ching💸!

Dit zijn mijn 4 tips voor het creëren van een te gekke user experience waarbij je website bezoekers blijven terugkomen voor meer….

Zorg ervoor dat je website snel laadt & dat ‘ie responsive is.

Heel veel bezoekers (check je google analytics maar eens) bezoeken je website vanaf hun tablet of mobiel, dus het is HEUL belangrijk om je website mobile-friendly te maken.

Houd je navigatiemenu simpel.

Zorg ervoor dat het makkelijk navigeren is op je website en maak het gebruiksvriendelijk. Een drukke of verwarrende layout kan bezoekers heel snel doen beslissen om op dat kruisje in de hoek te klikken.

Maak het mooi!

Gebruik prachtige afbeeldingen (liefst uniek voor jouw site en van een profi fotograaf) en visuals om lange stukken tekst – die je eigenlijk sowieso moet voorkomen – te onderbreken en om je website visueel aantrekkelijker te maken.

Praat over de transformatie.

Zorg er in ieder geval voor dat je hero image & tekst (dat bovenste stuk van je website voor je gaat scrollen) meteen duidelijk maakt wie je helpt en op welke manier.

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Veelgebruikte Canva shortcuts

Veelgebruikte Canva shortcuts

Wil jij een Canva Koning(in) worden? Kan gewoon. Geheim zit 'm in de snelkoppelingen. Of je nou onderdelen wilt dupliceren, lagen wilt groeperen of in en uit wil zoomen, de snelkoppelingen van canva kunnen je heel wat tijd besparen en zo je werk efficiënter. En je...

Feiten en fictie van het werken met een professionele webdesigner

Feiten en fictie van het werken met een professionele webdesigner

Twijfel je om samen te werken met een webdesigner vanwege veelvoorkomende misvattingen? Tijd om even te kijken welke van die misvattingen nou kloppen, en welke gewoon bullshit zijn. Mythe 1: "Een professionele webdesigner is te duur!" Feit: Oké, het is waar dat goed...