Hoe je feedback van je klant kan minimaliseren

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Want we vrezen allemaal die klant die je een mailtje stuurt met de tekst: “Bijgevoegd vind je een document met mijn feedback”. En dat je dan de PDF opent en ziet dat ‘ie 20 pagina’s telt. Met puntsgewijs allemaal feedback erin.

En daar heeft natuurlijk helemaal niemand zin in.

Dus hoe kan jij er nou voor zorgen dat je de feedback van je klant kan minimaliseren? En ook dat het niet van die feedback wordt die klinkt als: “Ziet er mooi uit, maar mag van mij wel wat stoerder/minimalistischer/femininer/ect”. Want met zulke vage opmerkingen is het heel moeilijk aanpassingen doen.

En dus zijn er een paar slimme dingen die je kan doen om ervoor te zorgen dat je goede, concrete feedback krijgt en dat het zo compact mogelijk is.

1️⃣ Stuur altijd een Loom/Vimeo video mee waarin je omschrijft waarom je welke keuze hebt gemaakt.

En vooral ook waarom die keuze de beste is voor hun doelgroep. Klanten denken namelijk niet zoals wij dat doen. Als we willen dat ze ons werk en onze mening serieus nemen dan is het aan ons om ze uit te leggen waarom we iets doen. Waarom de ene kleur beter werkt dan de andere. Waarom sommige lijntjes juist op die plek wat dikker zijn. Want af en toe zien we nog steeds dat er klanten zijn die een website willen die bij hen past en niet perse bij hun ideale klanten. En dat is dus niet the way to go en het is aan jou om je klanten dat goed uit te leggen. En hoe beter je dat doet, hoe gemakkelijker het voor hen is om het proces te volgen, te begrijpen en te vertrouwen.

2️⃣ Stel specifieke vragen om je feedback te verzamelen.

Dus niet: “Ik hoor graag wat je ervan vindt” maar veel specifieker zoals bijvoorbeeld: “Wat vind je van de indeling van de homepage?” Hoe komt de volgorde op je over?” Dit geeft hen de mogelijkheid om hun persoonlijke mening te geven. En dan nog even terug naar punt 1: want daarna stel je dezelfde vraag, maar dan vanuit het publiek, dus bijvoorbeeld:”Hoe denk je dat de eerste sectie van de homepage over komt op je klanten?” of “Wat aan de homepage past er wel en wat past er niet bij je ideale klanten?”

Met deze twee bovenstaande tips – er zijn er natuurlijk nog veel meer – kun je ervoor zorgen dat de feedback die je krijgt gericht is – en ook geen 20 pagina’s lang 😀.

Zijn er nog andere manieren die jij zelf gebruikt?

Tell me! Altijd benieuwd om van elkaar te leren.

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Ontvang de freebie – Brand Clarity Workbook

Ontvang de freebie – Brand Clarity Workbook

Als het op je bedrijf aankomt, skip jij dan meestal al het fundamentele gedoe om meteen met de "leuke" dingen aan de slag te gaan? Je weet wel, lekker je kleurtjes uitkiezen voor je logo voordat je precies hebt bedacht wat je nou precies gaat doen? Of als je die...

Waarom less is more heel belangrijk is als je ontwerpt

Waarom less is more heel belangrijk is als je ontwerpt

Het "less is more" principe in design refereert aan het idee dat eenvoud & minimalisme vaak een meer effectief resultaat hebben ⚡ Dit concept gaat op voor alle aspecten van design; van typografie tot kleuren en beelden die je kiest. Maar: simpel is niet makkelijk....