Dit is DE manier om je klanten precies aan te bieden wat ze willen

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Weet je wat een van de belangrijkste redenen is dat je nog niet genoeg klanten hebt voor je webdesign business? 

Dat jij je kan je klanten nog niet uitgebreid genoeg kunt vertellen hoe jouw werk hen gaat helpen om hun doelen te halen. Je legt niet goed genoeg uit hoe je hun grootste ergernis of hobbel kan wegnemen met jouw webdesigns. 

Luisteren naar je potentiële klanten zorgt ervoor dat jij een aanbod hebt dat zo aantrekkelijk is dat ze niets anders kunnen dan “ja” zeggen.

En luisteren naar wat je klanten echt zeggen zorgt er ook nog eens voor dat ze zich gehoord voelen.

Klinkt wel wat leuker dan marktonderzoek toch?

Maar hoe krijg je dit dan voor elkaar? Ik deel dit advies altijd aan de webdesigners in mijn mentorship, maar vandaag ook aan jou. 

Het is eigenlijk reuze simpel.

1️⃣Als eerste. Zoek contact met 3 (potentiële) klanten die precies in je omschrijving van ideale klant vallen. 

2️⃣Plan een zoom call met hen en stel ze zoveel mogelijk vragen over de manieren waarop ze willen dat hun website voor ze gaat werken.

Welke zaken zouden ze willen automatiseren (Afspraken inboeken, offertes aanvragen ect)? Welke doelen hebben ze voor hun bedrijf?

>> Zorg dat je de gesprekken opneemt op Zoom (vraag wel altijd even toestemming aan je gesprekspartner). 

3️⃣ Nu je de opnames van de 3 gesprekken hebt wil ik dat je ze gaat terugluisteren en op zoek gaat naar overeenkomsten.

Wat vragen je ideale klanten aan jou? Welke problemen willen ze dat jiun website oplost? Op welke manier willen ze groeien met hun bedrijf? Hoe kan een website bijdragen aan hun doelen?

Met de overeenkomsten die je ontdekt ga je aan de slag. Het zijn ingrediënten voor je marketing materialen, voor een freebie of voor een nieuwe insta post. 

Het mooie van deze aanpak is dat je direct met je ideale klanten in gesprek komt, zonder dat het een salesgesprek wordt.

En dat voelt toch vaak net wat lekkerder.

Laat je me weten welke overeenkomsten je tegen bent gekomen? Dan vergelijken we het met mijn uitkomsten ok?

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

4 tips om uit een biz-dip te komen

4 tips om uit een biz-dip te komen

Je kan niet meer denken, krijgt niks gedaan en zit een beetje verdoofd voor je uit te staren. Je zit in een biz dip. We kennen het allemaal wel. Van die dagen dat er niks uit je vingers komt. Want het leven van een ondernemer kan best vermoeiend zijn toch? Hier zijn 4...

Work/Life Balans

Work/Life Balans

⚡ WAARSCHUWING: Beladen vraag op komst ⚡ Hoe ga jij met dat hele work/life balans gedoe?Ik zou mezelf nu ongeveer een 7 geven, dus zeker nog ruimte voor verbetering! En als ik naar sommige maanden kijk, dan zakt dat wel terug naar een 5... 🙃 Anywayyyy, ik denk dat er...

Mijn stap voor stap design proces

Mijn stap voor stap design proces

Sommige mensen zullen denken dat design een snel en makkelijk proces is, maar de kenners onder ons weten dat dat zeker niet zo is 😛. Goed design vereist denkwerk, research, verschillende versies en is gewoon hard werken. Vandaar dat ik dacht; misschien is het wel eens...