Die keer dat je even op de website van een oude klant kijkt om te zien dat ze alles verpest hebben…..

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

We hebben allemaal wel eens die ene website gecheckt die je een paar maanden (of misschien wel jaren) hebt opgeleverd. Ik in ieder geval wel 🙋‍♀️#guilty.

En dan kom je soms op een website die een complete shitshow is geworden en die alles wat jij ontworpen hebt verkeerd gebruikt en door elkaar gegooid heeft.

Maar ja, kan je dat je klanten eigenlijk wel kwalijk nemen?

Zij zijn tenslotte geen designers. Wat jou misschien heel gemakkelijk afgaat, is niet altijd even makkelijk voor je klanten om vol te houden. Zeker niet als ze bijvoorbeeld nieuwe paginas hebben aangemaakt.

Maar het is wel te voorkomen.

Dat doe je door een helder off boarding process te creëren.

Want hoewel goed afronden misschien niet zo belangrijk lijkt als bijvoorbeeld een intake die je doet, is dat het zeker wel.

Maar hoe doe je dat dan? Een goed proces ontwerpen?

Nou….. het begint met vragen stellen. Aan jezelf, maar ook aan je klanten.

Merk je bijvoorbeeld dat klanten je ontwerpen niet op de goede manier gebruiken? Maak je ze het wel makkelijk genoeg om aan de slag te gaan met je design?

Zo niet, wat kan je dan doen om dat gemakkelijker te maken? Want vergeet niet; soms staat je naam nog wel onderaan die website die je gebouwd hebt, ook als de klant er “lekker mee aan de slag is gegaan” 🤓.

Ik zal je twee voorbeelden geven van wat ikzelf aanbiedt bij offboarding:

1️⃣Als wij ook de branding doen krijgen klanten sowieso altijd een branding manual waarin alles wat met hun merk te maken heeft op een rijtje staat.

De kleuren, lettertypes en branding elementen. Inclusief mock-ups en voorbeelden erbij van hoe ze te gebruiken.

2️⃣Al onze klanten krijgen een privé training voor het gebruik van hun website.

En nee, dus geen algemene video’s waarin je ziet hoe je een plaatje vervangt, maar een live, persoonlijke training. Dit doen we altijd via Zoom zodat de klant ook de opname hiervan kan krijgen. Om later terug te zoeken hoe het ook alweer ging.

En dat is niet het enige. Maar ik laat alleen alles zien aan mijn Web Club leden – je moet het hier doen met een sneak preview 😜.

Het belangrijkste is dat je niet vergeet dat de ervaring die je klanten hebben veel verder gaat dan het opleveren van een mooie website. Net dat tandje d’r bij maakt echt een verschil.

En hoe blijer jij je klanten achterlaat, hoe sneller ze anderen over jou vertellen.

En dat scheelt jou weer een berg in marketing & acquisitie 🏆!

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

4 tips om uit een biz-dip te komen

4 tips om uit een biz-dip te komen

Je kan niet meer denken, krijgt niks gedaan en zit een beetje verdoofd voor je uit te staren. Je zit in een biz dip. We kennen het allemaal wel. Van die dagen dat er niks uit je vingers komt. Want het leven van een ondernemer kan best vermoeiend zijn toch? Hier zijn 4...

Work/Life Balans

Work/Life Balans

⚡ WAARSCHUWING: Beladen vraag op komst ⚡ Hoe ga jij met dat hele work/life balans gedoe?Ik zou mezelf nu ongeveer een 7 geven, dus zeker nog ruimte voor verbetering! En als ik naar sommige maanden kijk, dan zakt dat wel terug naar een 5... 🙃 Anywayyyy, ik denk dat er...

Mijn stap voor stap design proces

Mijn stap voor stap design proces

Sommige mensen zullen denken dat design een snel en makkelijk proces is, maar de kenners onder ons weten dat dat zeker niet zo is 😛. Goed design vereist denkwerk, research, verschillende versies en is gewoon hard werken. Vandaar dat ik dacht; misschien is het wel eens...