De verschillende diensten die je kan aanbieden als webdesigner

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Verschillende diensten? Jazeker. Als webdesigner hoef je je echt niet te beperken tot het maken van alleen maar websites. Integendeel. Ik zou je altijd aanraden om meerdere diensten aan te bieden.

Wat er zijn een hele hoop dingen die raakvlakken hebben met webdesign en waardoor jij je als high end designer kan profileren die een one-stop-shop kan aanbieden voor je klanten.

👩‍💻 Wat dacht je bijvoorbeeld van website onderhoud?

Er is namelijk geen website die je maakt die niet op termijn nog een extraatje nodig heeft. Bijvoorbeeld een update of af en toe een recente backup. Of misschien net een kleine aanpassing aan een pagina die gedaan moet worden, of misschien wel hele extra pagina’s die gemaakt moeten worden.l Door het aanbieden van website onderhoud geef je je klanten niet alleen de mogelijkheid om ontlast te worden in hun werkzaamheden aan de website (zijn ze vast heel blij mee want ze hebben je niet voor niks gebeld om hun website te maken). je kan deze dienst aanbieden op basis van een uurtarief of door pakketten aan te bieden. Wijzelf hebben pakketten op verschillende niveaus, die ook weer bij verschillende websites passen,. Een kleine brochure website heeft immers minder onderhoud nodig dat een flinke webshop.

🌎 Hosting

Eerlijk is eerlijk, hier schrikken de meeste webdesigners van terug. Want dat klinkt toch altijd wel ingewikkeld en hoe moet dat dan allemaal met die hosting. Er zijn zelfs webdesigners die hun vingers er helemaal niet aan branden en aan hun klanten vragen of ze dat vooraf willen regelen. Maar het is een hele geschikte toevoeging van je diensten. En voor je klanten ook wel zo fijn dat jij gewoon een one-stop-shop voor hen bent als het om hun website gaat. En misschien nog wel het fijnste; om de laadtijd van een website te beïnvloeden is het HEUL erg fijn om zelf aan de knoppen te kunnen zitten bij de hosting. Wist je trouwens dat er genoeg hosting partijen zijn die reseller pakketten aanbieden en dat je dan eigenlijk slechts als een tussenpersoon fungeert. Echt het onderzoeken waard dus.

👩‍🎨 Logo Design/Branding

Iedere webdesigner weet dat je zonder een strakke branding veel meer moeite moet doen om een mooie website te krijgen. Want een goede en duidelijk doorgevoerde branding draagt zoveel bij aan de uitstraling van je website. Dat gezegd hebbende; branding en dan vooral logo design is echt een vak apart. Want ook al ben je nog zo’n goede webdesigner, dat wil echt niet zeggen dat je ook een sterke en stevige branding kan ontwerpen. Laat staan een goed logo, dat is nog veel moeilijker. Maarrrrrrr vergeet niet wat ik wel vaker roep: je hoeft het niet allemaal alleen te doen. Je kan ook gaan samenwerken met een hele streke ontwerper en zo zelf ook branding aanbieden en het dan uitbesteden aan iemand die daar dan weer erg goed in is. En zo kan diegene ook de klanten die bij haar komen voor branding doorverwijzen naar jou voor de website.

En zo zijn er nog veel meer dingen die je ook kunt aanbieden. Wel eens gedacht aan bijvoorbeeld:
✏️ SEO
🎉 Social Media Management
✍️ Copywriting
🧐 Analytics van de website

Zijn er al dingen die jij als extra dienst aanbiedt of uitbesteed? Zo ja welke? En wil je nou meer leren over hoe je dit kan gaan aanpakken? Hoe je jezelf kunt neerzetten als all-round en high end designer en een succesvolle design business kunt bouwen. I got ya. We beginnen HEUL binnenkort met Web Club: het mentorship voor webdesigners die een succesvolle business willen bouwen. Meer weten en alvast op de wachtlijst. Slide in my DM!

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

4 tips om uit een biz-dip te komen

4 tips om uit een biz-dip te komen

Je kan niet meer denken, krijgt niks gedaan en zit een beetje verdoofd voor je uit te staren. Je zit in een biz dip. We kennen het allemaal wel. Van die dagen dat er niks uit je vingers komt. Want het leven van een ondernemer kan best vermoeiend zijn toch? Hier zijn 4...

Work/Life Balans

Work/Life Balans

⚡ WAARSCHUWING: Beladen vraag op komst ⚡ Hoe ga jij met dat hele work/life balans gedoe?Ik zou mezelf nu ongeveer een 7 geven, dus zeker nog ruimte voor verbetering! En als ik naar sommige maanden kijk, dan zakt dat wel terug naar een 5... 🙃 Anywayyyy, ik denk dat er...

Mijn stap voor stap design proces

Mijn stap voor stap design proces

Sommige mensen zullen denken dat design een snel en makkelijk proces is, maar de kenners onder ons weten dat dat zeker niet zo is 😛. Goed design vereist denkwerk, research, verschillende versies en is gewoon hard werken. Vandaar dat ik dacht; misschien is het wel eens...