5 tips voor het vinden van nieuwe webdesign klanten

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

1️⃣ Zorg ervoor dat je je analytics goed op orde hebt.

Zodat je weet waar je klanten vandaan komen en hoe mensen op je contactform terecht komen. Google analytics (voor zolang als het nog kan) goed instellen dus. Want op deze manier weet je precies waar je moet zijn om jezelf wat extra te promoten.

2️⃣ Neem eens contact op met je oude klanten en stel ze de vrijblijvende vraag of er nog iets is waar je ze mee kan helpen, of dat zij misschien mensen kennen die wel een goede webdesigner kunnen gebruiken.

Ideaal is het als je deze boodschap ook nog kan vergezellen van een leuk nieuwtje (bijvoorbeeld als je een nieuwe website hebt of een leuke nieuwe freebie hebt gemaakt)

3️⃣ Zoek samenwerkingen op met ondernemers die niet precies dezelfde diensten aanbieden als jij, maar die wel een publiek hebben dat overlapt met het jouwe.

Dat je dus je ideale klanten met hen deelt zeg maar. Misschien wil jij wel websites maken voor fotografen en kan je een fotograaf benaderen die een online programma heeft en wel een toffe masterclass over webdesign kan gebruiken.

4️⃣ Noem je eigen website op alle ontwerpen die je maakt.

Je kan zelfs een fee om je credentials te verwijderen. Standaard opnemen in je welkomstpakket of overeenkomst met je klant.

5️⃣ Pas op voor de valkuil om in je portfolio alles te willen laten zien dat je hebt gemaakt.

Kies alleen je beste werk en dat werk dat precies aansluit bij de klanten die jij het liefste wilt. De rest kan je gewoon weglaten. Ook is je portfolio niet de plek om je laatste technische snufjes te laten zien – focus je op het resultaat voor je klanten.

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

4 tips om uit een biz-dip te komen

4 tips om uit een biz-dip te komen

Je kan niet meer denken, krijgt niks gedaan en zit een beetje verdoofd voor je uit te staren. Je zit in een biz dip. We kennen het allemaal wel. Van die dagen dat er niks uit je vingers komt. Want het leven van een ondernemer kan best vermoeiend zijn toch? Hier zijn 4...

Work/Life Balans

Work/Life Balans

⚡ WAARSCHUWING: Beladen vraag op komst ⚡ Hoe ga jij met dat hele work/life balans gedoe?Ik zou mezelf nu ongeveer een 7 geven, dus zeker nog ruimte voor verbetering! En als ik naar sommige maanden kijk, dan zakt dat wel terug naar een 5... 🙃 Anywayyyy, ik denk dat er...

Mijn stap voor stap design proces

Mijn stap voor stap design proces

Sommige mensen zullen denken dat design een snel en makkelijk proces is, maar de kenners onder ons weten dat dat zeker niet zo is 😛. Goed design vereist denkwerk, research, verschillende versies en is gewoon hard werken. Vandaar dat ik dacht; misschien is het wel eens...