5 dingen die je kan doen om jezelf als webdesign expert te positioneren

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Het showen van je webdesign expertise is een van de beste manieren om aan je volgers en potentiële klanten te laten zien wat je te bieden hebt. In deze post geef ik 5 suggesties om jezelf te positioneren als webdesign expert.

↠ Waardevolle content creëren voor je publiek, direct gericht op de uitdagingen en doelen die ze hebben. 

Dat vereist dus dat je goed weet waar je klanten mee worstelt en wat ze willen bereiken. En de enige manier om daarachter te komen is om in gesprek te gaan. En ja: dat betekent dus dat je ze het gewoon moet vragen. 

Dat is een van de eerste (en volgens velen meest lastige) opdrachten die ik in Web Club altijd meegeef. Zorg dat je gaat praten met de mensen voor wie jij websites wilt maken. En ja, het is lastig om iemand zomaar om z’n tijd te vragen, maar de meeste mensen voelen zich vaak ook vereerd en kletsen graag. Gewoon doen dus. 

↠ Doe een beetje tof met je talent. 🎊

Daarmee bedoel ik: strooi de wereld in wat je maakt. En laat zien hoe dat tot stand komt. Geef een kijkje achter de schermen maar vooral: ga altijd de boer op met de webdesigns waar je het meest trots op bent!

↠ Deel ervaringen van blije klanten

Ok, dat voelt misschien een beetje alsof je arrogant gaat lopen te roepen hoe goed je wel niet bent en wat voor ‘n mooie dingen je wel niet maakt. Maar in werkelijkheid laat je andere potentiële klanten zien wat het betekent om met jou te werken en welke resultaten ze kunnen verwachten. Zie het dus maar gewoon als sales. 

↠ Laat je mening horen!

Vertel je publiek en potentiële klanten wat je vind van verschillende webdesigns en waarom. Hou je van sliders of juist niet? En waarom? Deel welke ontwikkelingen en trends je tegenkomt. Geef je persoonlijke mening. Daarmee laat je zien dat je volgt wat er gebeurd en dat je up-to-date bent met de laatste ontwikkelingen. 

↠ Blijf leren en jezelf ontwikkelen

Dit is natuurlijk een beetje praten voor eigen parochie, dat snap ik ook wel. Ik ben immers niet voor niets gestart met Web Club. Maar vergis je niet in hoe belangrijk het is om jezelf te blijven ontwikkelen in je vakgebied. Om te leren over de laatste trends, wetgeving en design features. 

Maar ook over hoe je je eigen business het beste kan runnen. Welke tools zijn er om het je makkelijker te maken? Hoe kan je het process voor je klanten zo soepel mogelijk laten verlopen? Altijd blijven leren en bijspijkeren. 

Want zoals je tegen je klanten ook zegt: een goede website is eigenlijk nooit af. Zo geldt dat ook voor jou en je bedrijf. 

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

4 tips om uit een biz-dip te komen

4 tips om uit een biz-dip te komen

Je kan niet meer denken, krijgt niks gedaan en zit een beetje verdoofd voor je uit te staren. Je zit in een biz dip. We kennen het allemaal wel. Van die dagen dat er niks uit je vingers komt. Want het leven van een ondernemer kan best vermoeiend zijn toch? Hier zijn 4...

Work/Life Balans

Work/Life Balans

⚡ WAARSCHUWING: Beladen vraag op komst ⚡ Hoe ga jij met dat hele work/life balans gedoe?Ik zou mezelf nu ongeveer een 7 geven, dus zeker nog ruimte voor verbetering! En als ik naar sommige maanden kijk, dan zakt dat wel terug naar een 5... 🙃 Anywayyyy, ik denk dat er...

Mijn stap voor stap design proces

Mijn stap voor stap design proces

Sommige mensen zullen denken dat design een snel en makkelijk proces is, maar de kenners onder ons weten dat dat zeker niet zo is 😛. Goed design vereist denkwerk, research, verschillende versies en is gewoon hard werken. Vandaar dat ik dacht; misschien is het wel eens...