4 GROTE fouten die je maakt bij DIY-ontwerp.

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Je hoeft niet te doen alsof je niet af en toe even wat DIY-ontwerpen voor je bedrijf maakt! Ik weet dat je Canva hebt 😜. En ik vind Canva zelf ook top!

Dat gezegd hebbende wil ik je wel graag wat ontwerptips geven om je DIY-ontwerpen naar een hoger niveau te tillen.

Zorg ervoor dat je deze toptips voor later bewaart ✅ Oh, enne: graag gedaan.

Te veel lettertypen gebruiken!

Lettertypen (ook wel typografie of fonts genoemd) zijn een essentieel onderdeel van het ontwerp en het is belangrijk om echt max 2-3 lettertypen te gebruiken in je ontwerp, zodat het gemakkelijk te lezen is en er niet uitziet als een bij elkaar geraapt zooitje.

Geen witruimte!

Als je me al langer volgt dan hoor je me het wel vaker roepen: witruimte is je beste vriend! Je ontwerp volproppen zorgt dat het er rommelig en verwarrend uit komt te zien. Houd je ontwerp eenvoudig en laat voldoende witruimte over om je inhoud op te laten vallen. Want dat is tenslotte waar het om gaat. Dus laten we even samen herhalen: “witruimte is je beste vriend”.

Geen focus hebben!

Een duidelijke hiërarchie in je ontwerp helpt de ogen van de kijker door je ontwerp te leiden en benadrukt de belangrijkste info. Zorg ervoor dat je visuele aanwijzingen zoals grootte, kleur en plaatsing gebruikt om een duidelijke hiërarchie in je ontwerp te creëren. Zorg voor een hoofdelement, een paar subelementen en dan pas de details.

Je branding negeren!

Uhm halloooo, je ontwerp moet natuurlijk de identiteit van je merk weerspiegelen. Het negeren van je branding (dus toch een keertje dat andere leuke kleurtje gebruiken) kan ervoor zorgen dat je ontwerp losgekoppeld aanvoelt van je merk. Dus niet afwijken van de kleuren en lettertypes aub.

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Veelgebruikte Canva shortcuts

Veelgebruikte Canva shortcuts

Wil jij een Canva Koning(in) worden? Kan gewoon. Geheim zit 'm in de snelkoppelingen. Of je nou onderdelen wilt dupliceren, lagen wilt groeperen of in en uit wil zoomen, de snelkoppelingen van canva kunnen je heel wat tijd besparen en zo je werk efficiënter. En je...

Feiten en fictie van het werken met een professionele webdesigner

Feiten en fictie van het werken met een professionele webdesigner

Twijfel je om samen te werken met een webdesigner vanwege veelvoorkomende misvattingen? Tijd om even te kijken welke van die misvattingen nou kloppen, en welke gewoon bullshit zijn. Mythe 1: "Een professionele webdesigner is te duur!" Feit: Oké, het is waar dat goed...