4 GROTE fouten die je maakt bij DIY-ontwerp.

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Je hoeft niet te doen alsof je niet af en toe even wat DIY-ontwerpen voor je bedrijf maakt! Ik weet dat je Canva hebt 😜. En ik vind Canva zelf ook top!

Dat gezegd hebbende wil ik je wel graag wat ontwerptips geven om je DIY-ontwerpen naar een hoger niveau te tillen.

Zorg ervoor dat je deze toptips voor later bewaart ✅ Oh, enne: graag gedaan.

Te veel lettertypen gebruiken!

Lettertypen (ook wel typografie of fonts genoemd) zijn een essentieel onderdeel van het ontwerp en het is belangrijk om echt max 2-3 lettertypen te gebruiken in je ontwerp, zodat het gemakkelijk te lezen is en er niet uitziet als een bij elkaar geraapt zooitje.

Geen witruimte!

Als je me al langer volgt dan hoor je me het wel vaker roepen: witruimte is je beste vriend! Je ontwerp volproppen zorgt dat het er rommelig en verwarrend uit komt te zien. Houd je ontwerp eenvoudig en laat voldoende witruimte over om je inhoud op te laten vallen. Want dat is tenslotte waar het om gaat. Dus laten we even samen herhalen: “witruimte is je beste vriend”.

Geen focus hebben!

Een duidelijke hiërarchie in je ontwerp helpt de ogen van de kijker door je ontwerp te leiden en benadrukt de belangrijkste info. Zorg ervoor dat je visuele aanwijzingen zoals grootte, kleur en plaatsing gebruikt om een duidelijke hiërarchie in je ontwerp te creëren. Zorg voor een hoofdelement, een paar subelementen en dan pas de details.

Je branding negeren!

Uhm halloooo, je ontwerp moet natuurlijk de identiteit van je merk weerspiegelen. Het negeren van je branding (dus toch een keertje dat andere leuke kleurtje gebruiken) kan ervoor zorgen dat je ontwerp losgekoppeld aanvoelt van je merk. Dus niet afwijken van de kleuren en lettertypes aub.

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Checklist voor een gelukkige ondernemer

Checklist voor een gelukkige ondernemer

Even heel eerlijk: ik zou nooit meer terug kunnen naar de saaie 9-5-sleur. Echt niet! Ik ben veel te verliefd op eigen baas zijn. En toen begon ik na te denken: waar zit dat eigenlijk in? Die blijheid van een hotshot-ondernemer? Tadaaaa! Hier is mijn ultieme checklist...

Size matters: de goede afbeeldingsgrootte voor je website bepalen

Size matters: de goede afbeeldingsgrootte voor je website bepalen

Het kiezen van de juiste afbeeldingsgrootte voor je website hangt af van een aantal factoren zoals bijvoorbeeld het doel van de afbeelding, de lay-out van je website en natuurlijk het apparaat waarop de site wordt bekeken. Ik heb een paar algemene richtlijnen voor je...