4 essentiële elementen van een succesvol merk

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Het merk van je webdesign business is meer dan alleen je logo en kleuren. Het is ALLES. Het is je visie van de manier waarop je de levens van mensen veranderd, het zijn je waarden die jou er toe zetten om iedere dag weer je best te doen, het is je eigen stem en natuurlijk ook de visuals.

Dat is het verschil tussen merkstrategie en gewoon design. Strategie gaat veel dieper in op deze 4 essentiële elementen van een succesvol merk.

Visie

Dit is je WHY. Of zoals Simon Sinek zegt: “The compelling higher purpose that inspires us and acts as the source of all we do.” Je WHY moet meer zijn dan “geld verdienen”. Het is wat ervoor zorgt dat je vooruit blijft gaan in je business. Benieuwd naar de mijne? Stuur me een DM!

Waarden

Je bent niet met zomaar iedereen bevriend toch? Je raakt alleen bevriend met de mensen die op eenzelfde manier in het leven staan als jij. En dat geldt ook voor je lievelingsklanten. Zorg ervoor dat je de voor jou belangrijkste waarden heel duidelijk naar voren brengt zodat de mensen die zich erin herkennen ook met je willen werken.

Je stem

Stap niet in de valkuil dat je bedrijf alleen maar “professioneel” zou moeten zijn. Je business en je merk moeten een stem hebben die bij je past en direct je ideale klant aanspreekt.

Visuals

De visuele elementen van je merk moeten alle 4 de essentiële kenmerken van je merk laten zien. Dat is best lastig om te doen – en vaak de reden dat een ander dat beter voor je kan doen dan jij voor jezelf.

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Ontvang de freebie – Brand Clarity Workbook

Ontvang de freebie – Brand Clarity Workbook

Als het op je bedrijf aankomt, skip jij dan meestal al het fundamentele gedoe om meteen met de "leuke" dingen aan de slag te gaan? Je weet wel, lekker je kleurtjes uitkiezen voor je logo voordat je precies hebt bedacht wat je nou precies gaat doen? Of als je die...

Waarom less is more heel belangrijk is als je ontwerpt

Waarom less is more heel belangrijk is als je ontwerpt

Het "less is more" principe in design refereert aan het idee dat eenvoud & minimalisme vaak een meer effectief resultaat hebben ⚡ Dit concept gaat op voor alle aspecten van design; van typografie tot kleuren en beelden die je kiest. Maar: simpel is niet makkelijk....