3 tips voor het ontwerpen van een lead magnet die converteert

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Uhm…. lead wattes? Wat is een lead magnet eigenlijk? Een lead magnet (ook wel bekend als freebie) is een marketing tool die leads genereert door een waardevolle gratis tool aan te bieden in ruil voor het email adres van je potentiële klant. Lead magnets zijn bijvoorbeeld ebooks, templates of vergelijkbare digitale producten.

Maar hoe maak je een lead magnet die er ook echt voor zorgt dat mensen hun email adres ervoor willen geven!?

Hier zijn mijn top 3 tips om een lead magnet te maken die converteert.

Los een heel specifiek probleem op voor je lievelingsklant

Brainstorm eens over een lijst van problemen (groot & klein) die je ideale klant heeft en bedenk dan een oplossing die jij hen zou kunnen bieden voor dat probleem. Misschien worstelt je lievelingsklant wel met vertrouwen? Dan zou jij een set kaarten met affirmaties kunnen maken die ze kunnen printen.

Zorg dat het er mooi uitziet!

Want we houden allemaal van mooie dingen toch? Precies daarom is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je lead magnet er ook aantrekkelijk uitziet voor je lievelingsklant. Zorg dat je beelden gebruikt die je lievelingsklanten aanspreken en laat het er zo te gek mogelijk uitzien als je kan!

Zorg dat het de waarde uitstraalt die je geeft

Als je eenmaal die lead magnet gemaakt hebt dan moet je het gaan promoten met een mock-up afbeelding. Zorg ervoor dat je in je mock-up image all out gaat. Laat de cover en een aantal pagina’s zien. Zorg ervoor dat het er heel waardevol uitziet.

GOED NIEUWS!

Ik heb een gratis mock-up voor je gemaakt in canva om je lead magnet te promoten. Op mijn websites bij de freebies kan je ‘m downloaden!

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Ontvang de freebie – Brand Clarity Workbook

Ontvang de freebie – Brand Clarity Workbook

Als het op je bedrijf aankomt, skip jij dan meestal al het fundamentele gedoe om meteen met de "leuke" dingen aan de slag te gaan? Je weet wel, lekker je kleurtjes uitkiezen voor je logo voordat je precies hebt bedacht wat je nou precies gaat doen? Of als je die...

Waarom less is more heel belangrijk is als je ontwerpt

Waarom less is more heel belangrijk is als je ontwerpt

Het "less is more" principe in design refereert aan het idee dat eenvoud & minimalisme vaak een meer effectief resultaat hebben ⚡ Dit concept gaat op voor alle aspecten van design; van typografie tot kleuren en beelden die je kiest. Maar: simpel is niet makkelijk....