3 tips voor het ontwerpen van een lead magnet die converteert

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Uhm…. lead wattes? Wat is een lead magnet eigenlijk? Een lead magnet (ook wel bekend als freebie) is een marketing tool die leads genereert door een waardevolle gratis tool aan te bieden in ruil voor het email adres van je potentiële klant. Lead magnets zijn bijvoorbeeld ebooks, templates of vergelijkbare digitale producten.

Maar hoe maak je een lead magnet die er ook echt voor zorgt dat mensen hun email adres ervoor willen geven!?

Hier zijn mijn top 3 tips om een lead magnet te maken die converteert.

Los een heel specifiek probleem op voor je lievelingsklant

Brainstorm eens over een lijst van problemen (groot & klein) die je ideale klant heeft en bedenk dan een oplossing die jij hen zou kunnen bieden voor dat probleem. Misschien worstelt je lievelingsklant wel met vertrouwen? Dan zou jij een set kaarten met affirmaties kunnen maken die ze kunnen printen.

Zorg dat het er mooi uitziet!

Want we houden allemaal van mooie dingen toch? Precies daarom is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je lead magnet er ook aantrekkelijk uitziet voor je lievelingsklant. Zorg dat je beelden gebruikt die je lievelingsklanten aanspreken en laat het er zo te gek mogelijk uitzien als je kan!

Zorg dat het de waarde uitstraalt die je geeft

Als je eenmaal die lead magnet gemaakt hebt dan moet je het gaan promoten met een mock-up afbeelding. Zorg ervoor dat je in je mock-up image all out gaat. Laat de cover en een aantal pagina’s zien. Zorg ervoor dat het er heel waardevol uitziet.

GOED NIEUWS!

Ik heb een gratis mock-up voor je gemaakt in canva om je lead magnet te promoten. Op mijn websites bij de freebies kan je ‘m downloaden!

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Veelgebruikte Canva shortcuts

Veelgebruikte Canva shortcuts

Wil jij een Canva Koning(in) worden? Kan gewoon. Geheim zit 'm in de snelkoppelingen. Of je nou onderdelen wilt dupliceren, lagen wilt groeperen of in en uit wil zoomen, de snelkoppelingen van canva kunnen je heel wat tijd besparen en zo je werk efficiënter. En je...

Feiten en fictie van het werken met een professionele webdesigner

Feiten en fictie van het werken met een professionele webdesigner

Twijfel je om samen te werken met een webdesigner vanwege veelvoorkomende misvattingen? Tijd om even te kijken welke van die misvattingen nou kloppen, en welke gewoon bullshit zijn. Mythe 1: "Een professionele webdesigner is te duur!" Feit: Oké, het is waar dat goed...