3 simple oplossingen om je website conversie te verhogen

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Uhm, wat is eigenlijk een websiteconversie? Nou, zo noem je het wanneer een gebruiker van je website iets doet wat je wilt. Een contactformulier invullen of iets kopen bijvoorbeeld. Elke zakelijke website is ontworpen om conversies te genereren.

En dat willen we allemaal toch, een goed converterende website? Is zo’n beetje de reden dat we dat ding uberhaupt hebben dacht ik zo.

Maarrrrrrrr…. er zijn misschien wel een paar dingen op je site die voorkomen dat je conversies krijgt en ik wil je graag helpen om die te fixen!

Calls to action!

De gebruikers van je website hebben hele duidelijke call to actions nodig om te weten wat ze moeten doen. Zorg ervoor dat je gedurfde en heldere buttons maakt en wees creatief met de tekst. Het is leuker om te zien staan “Zin om me te stalken?” in plaats van “Lees meer op de over mij pagina” als je begrijpt wat ik bedoel…

Hou je navigatie menu simpel.

Een kort navigatie menu is makkelijker en sneller voor mensen om te lezen. Als ze heel veel verschillende opties moeten afwegen, zijn bezoekers sneller weg op je website.

Saai is stom.

Yup, het uiterlijk is belangrijk als het op je website aankomt. Bezoekers maken in een split-second een beslissing of ze op de pagina willen blijven, en dat is volledig gebaseerd op hoe deze eruit ziet. Zorg er dus voor dat je site opvalt! Verander af en toe je hero image en kijk of het de conversie verhoogt (en wist je dat als je Divi gebruikt dat je HEUL makkelijk ook split testen kan aanmaken – dan kan je het helemaal goed meten). En vergeet niet: witruimte is je beste vriend – gebruik er genoeg van om je bezoekers te helpen bij het scrollen door de verschillende secties.

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Veelgebruikte Canva shortcuts

Veelgebruikte Canva shortcuts

Wil jij een Canva Koning(in) worden? Kan gewoon. Geheim zit 'm in de snelkoppelingen. Of je nou onderdelen wilt dupliceren, lagen wilt groeperen of in en uit wil zoomen, de snelkoppelingen van canva kunnen je heel wat tijd besparen en zo je werk efficiënter. En je...

Feiten en fictie van het werken met een professionele webdesigner

Feiten en fictie van het werken met een professionele webdesigner

Twijfel je om samen te werken met een webdesigner vanwege veelvoorkomende misvattingen? Tijd om even te kijken welke van die misvattingen nou kloppen, en welke gewoon bullshit zijn. Mythe 1: "Een professionele webdesigner is te duur!" Feit: Oké, het is waar dat goed...