3 simple oplossingen om je website conversie te verhogen

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Uhm, wat is eigenlijk een websiteconversie? Nou, zo noem je het wanneer een gebruiker van je website iets doet wat je wilt. Een contactformulier invullen of iets kopen bijvoorbeeld. Elke zakelijke website is ontworpen om conversies te genereren.

En dat willen we allemaal toch, een goed converterende website? Is zo’n beetje de reden dat we dat ding uberhaupt hebben dacht ik zo.

Maarrrrrrrr…. er zijn misschien wel een paar dingen op je site die voorkomen dat je conversies krijgt en ik wil je graag helpen om die te fixen!

Calls to action!

De gebruikers van je website hebben hele duidelijke call to actions nodig om te weten wat ze moeten doen. Zorg ervoor dat je gedurfde en heldere buttons maakt en wees creatief met de tekst. Het is leuker om te zien staan “Zin om me te stalken?” in plaats van “Lees meer op de over mij pagina” als je begrijpt wat ik bedoel…

Hou je navigatie menu simpel.

Een kort navigatie menu is makkelijker en sneller voor mensen om te lezen. Als ze heel veel verschillende opties moeten afwegen, zijn bezoekers sneller weg op je website.

Saai is stom.

Yup, het uiterlijk is belangrijk als het op je website aankomt. Bezoekers maken in een split-second een beslissing of ze op de pagina willen blijven, en dat is volledig gebaseerd op hoe deze eruit ziet. Zorg er dus voor dat je site opvalt! Verander af en toe je hero image en kijk of het de conversie verhoogt (en wist je dat als je Divi gebruikt dat je HEUL makkelijk ook split testen kan aanmaken – dan kan je het helemaal goed meten). En vergeet niet: witruimte is je beste vriend – gebruik er genoeg van om je bezoekers te helpen bij het scrollen door de verschillende secties.

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Checklist voor een gelukkige ondernemer

Checklist voor een gelukkige ondernemer

Even heel eerlijk: ik zou nooit meer terug kunnen naar de saaie 9-5-sleur. Echt niet! Ik ben veel te verliefd op eigen baas zijn. En toen begon ik na te denken: waar zit dat eigenlijk in? Die blijheid van een hotshot-ondernemer? Tadaaaa! Hier is mijn ultieme checklist...

Size matters: de goede afbeeldingsgrootte voor je website bepalen

Size matters: de goede afbeeldingsgrootte voor je website bepalen

Het kiezen van de juiste afbeeldingsgrootte voor je website hangt af van een aantal factoren zoals bijvoorbeeld het doel van de afbeelding, de lay-out van je website en natuurlijk het apparaat waarop de site wordt bekeken. Ik heb een paar algemene richtlijnen voor je...