3 accessibility tips om in gedachten te houden bij het ontwerpen

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Het is erg belangrijk dat elk onderdeel van je branding en marketing toegankelijk is om een succesvolle business te runnen.

Maar wat betekent het nou eigenlijk?

Web accessibility stelt mensen met een handicap in staat om je website waar te nemen, te begrijpen, te navigeren, ermee om te gaan en eraan bij te dragen.

Houd dus de volgende keer dat je afbeeldingen voor sociale media ontwerpt of je website bijwerkt, deze 3 accessibility tips in gedachten.

Weet jij veel over web accessibility? Is het iets waar je graag meer over zou willen weten? Volg dan zeker @rachelmessdotcom – zij is expert op dit gebied en heeft tijdens de afgelopen webdesign summit er ook alles over verteld!

Sterk kleurcontrast

Web accessibility heeft alles te maken met leesbaarheid en een sterk kleurcontrast is veel gemakkelijker voor mensen om te lezen.

Voeg ondertiteling en/of transcripts toe

Transcriptie en ondertiteling bieden een onmisbaar alternatief voor de 360 miljoen mensen wereldwijd die gehoorverlies ervaren.

Tekst hiërarchie

Het creëren van een logische volgorde van koptekst, subkop en hoofdtekst helpt bij de leesbaarheid.

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Gratis voor jou: Website Content Planner

Gratis voor jou: Website Content Planner

Het allerbelangrijkste dat je nodig hebt om te starten met een webdesign is content. En laat dat nou net hetgene zijn waar je vaak het langst op moet wachten… En tja, zonder content kan je niet starten. Geen zorgen, ik heb een simpele maar super handige website...

Als je van plan bent een bedrijf te starten in 2023

Als je van plan bent een bedrijf te starten in 2023

Als je grootste plannen hebt om in 2023 een nieuw bedrijf te starten dan zijn er een aantal dingen waar je aan kan denken om je leven gemakkelijker te maken in het nieuwe jaar. Lees hieronder mijn tips: Bedrijfsnaam & tagline. Als je gaat nadenken over je...

3 plekken waar je een foto van jezelf zou moeten plaatsen

3 plekken waar je een foto van jezelf zou moeten plaatsen

Verstop jij je achter je merk? Weet je publiek eigenlijk wel hoe je eruit ziet? Is wel de bedoeling namelijk 😀! Om een persoonlijke connectie met jou te maken is het belangrijk dat mensen je knappie koppie kunnen zien. Hier zijn 3 plekken waar je een foto van jezelf...