3 accessibility tips om in gedachten te houden bij het ontwerpen

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Het is erg belangrijk dat elk onderdeel van je branding en marketing toegankelijk is om een succesvolle business te runnen.

Maar wat betekent het nou eigenlijk?

Web accessibility stelt mensen met een handicap in staat om je website waar te nemen, te begrijpen, te navigeren, ermee om te gaan en eraan bij te dragen.

Houd dus de volgende keer dat je afbeeldingen voor sociale media ontwerpt of je website bijwerkt, deze 3 accessibility tips in gedachten.

Weet jij veel over web accessibility? Is het iets waar je graag meer over zou willen weten? Volg dan zeker @rachelmessdotcom – zij is expert op dit gebied en heeft tijdens de afgelopen webdesign summit er ook alles over verteld!

Sterk kleurcontrast

Web accessibility heeft alles te maken met leesbaarheid en een sterk kleurcontrast is veel gemakkelijker voor mensen om te lezen.

Voeg ondertiteling en/of transcripts toe

Transcriptie en ondertiteling bieden een onmisbaar alternatief voor de 360 miljoen mensen wereldwijd die gehoorverlies ervaren.

Tekst hiërarchie

Het creëren van een logische volgorde van koptekst, subkop en hoofdtekst helpt bij de leesbaarheid.

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Checklist voor een gelukkige ondernemer

Checklist voor een gelukkige ondernemer

Even heel eerlijk: ik zou nooit meer terug kunnen naar de saaie 9-5-sleur. Echt niet! Ik ben veel te verliefd op eigen baas zijn. En toen begon ik na te denken: waar zit dat eigenlijk in? Die blijheid van een hotshot-ondernemer? Tadaaaa! Hier is mijn ultieme checklist...

Size matters: de goede afbeeldingsgrootte voor je website bepalen

Size matters: de goede afbeeldingsgrootte voor je website bepalen

Het kiezen van de juiste afbeeldingsgrootte voor je website hangt af van een aantal factoren zoals bijvoorbeeld het doel van de afbeelding, de lay-out van je website en natuurlijk het apparaat waarop de site wordt bekeken. Ik heb een paar algemene richtlijnen voor je...