3 accessibility tips om in gedachten te houden bij het ontwerpen

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Het is erg belangrijk dat elk onderdeel van je branding en marketing toegankelijk is om een succesvolle business te runnen.

Maar wat betekent het nou eigenlijk?

Web accessibility stelt mensen met een handicap in staat om je website waar te nemen, te begrijpen, te navigeren, ermee om te gaan en eraan bij te dragen.

Houd dus de volgende keer dat je afbeeldingen voor sociale media ontwerpt of je website bijwerkt, deze 3 accessibility tips in gedachten.

Weet jij veel over web accessibility? Is het iets waar je graag meer over zou willen weten? Volg dan zeker @rachelmessdotcom – zij is expert op dit gebied en heeft tijdens de afgelopen webdesign summit er ook alles over verteld!

Sterk kleurcontrast

Web accessibility heeft alles te maken met leesbaarheid en een sterk kleurcontrast is veel gemakkelijker voor mensen om te lezen.

Voeg ondertiteling en/of transcripts toe

Transcriptie en ondertiteling bieden een onmisbaar alternatief voor de 360 miljoen mensen wereldwijd die gehoorverlies ervaren.

Tekst hiërarchie

Het creëren van een logische volgorde van koptekst, subkop en hoofdtekst helpt bij de leesbaarheid.

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Veelgebruikte Canva shortcuts

Veelgebruikte Canva shortcuts

Wil jij een Canva Koning(in) worden? Kan gewoon. Geheim zit 'm in de snelkoppelingen. Of je nou onderdelen wilt dupliceren, lagen wilt groeperen of in en uit wil zoomen, de snelkoppelingen van canva kunnen je heel wat tijd besparen en zo je werk efficiënter. En je...

Feiten en fictie van het werken met een professionele webdesigner

Feiten en fictie van het werken met een professionele webdesigner

Twijfel je om samen te werken met een webdesigner vanwege veelvoorkomende misvattingen? Tijd om even te kijken welke van die misvattingen nou kloppen, en welke gewoon bullshit zijn. Mythe 1: "Een professionele webdesigner is te duur!" Feit: Oké, het is waar dat goed...